Bu adım, Tesla'nın popüler şarj adaptörünü kullanmaya başlayacaklarına dair bir açıklama ile geldi.

Tesla Şarj Adaptörü Kullanımı

BMW Grubu, şimdiye kadar kendi markalarının araçlarını şarj etmek için kullanılan istasyonları, Tesla araçlarının da bu istasyonları kullanabileceği bir çözüm üzerinde çalışıyor. Bu, BMW, Mini ve Rolls-Royce markalarını içeren araçların, 2025 yılı başlarından itibaren Tesla araçlarıyla aynı şarj istasyonlarını kullanabilme yeteneğini getirecek.

minicoper

Kullanıcı kolaylıkları

Bu gelişme, BMW Grubu araç sahiplerinin Supercharger istasyonlarını araç ekranlarından kolayca bulabilmesine ve ödemeleri kendi markalarının uygulaması üzerinden gerçekleştirebilmesine imkan tanıyacak. Bu, sürücülere hızlı ve güvenilir şarj imkanlarına kolay erişim sağlayacak.

BMW Kuzey Amerika Başkanı ve CEO'su Sebastian Mackensen, "ABD pazarında şu anda altı tamamen elektrikli BMW, MINI ve Rolls-Royce modeli bulunmakta ve daha fazlası yolda. Sürücülerimizin güvenilir, hızlı şarj imkanlarına kolay erişim sağlaması, çözüme kavuşturmamız gereken bir öncelik" dedi.

Mercedes elektrikli G-Serisi ile görücüye çıkıyor Mercedes elektrikli G-Serisi ile görücüye çıkıyor

Kuzey Amerika ve Kanada'da etkileyecek

Bu adımın özellikle Kuzey Amerika ve Kanada'daki BMW satışlarını etkilemesi bekleniyor. Avrupa'da ise müşteri kolaylığı için CCS tarzı adaptör kullanılmaya devam edecek.

Diğer üreticilerle işbirliği

BMW, bu kararıyla diğer otomobil üreticileriyle birlikte gelecekte elektrikli araçları için NACS şarj adaptörünü benimseyen markalar arasına katıldı. Ford, GM, Rivian, Volvo, Mercedes, Nissan, Jaguar ve Hyundai Grubu gibi şirketler de NACS adaptörünü kullanmayı planlıyorlar.

BMW, yakın gelecekte 30,000 yeni şarj istasyonu kurmayı ve hem NACS hem de CCS şarj adaptörlerini kullanmayı planlıyor. Bu hamle, elektrikli araçların kullanımını ve şarj altyapısını daha geniş bir kullanıcı kitlesine açmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)