Bodrum, Türkiye'nin turizm cenneti olarak bilinen Muğla ilinde yer alır ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlar. Ancak son zamanlarda Bodrum'da yaşanan kuraklık alarmı, bu güzel beldede dikkatleri su sorununa çekiyor.

Barajlar tehlikeli seviyede

Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular ve Geyik barajlarının su seviyeleri son derece düşük bir seviyeye geriledi. Bu durum, yetkilileri harekete geçirdi ve her iki barajdan da su alımı geçici olarak durduruldu.

Ölü hacim pompa ile kullanılacak

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri, "ölü hacim" olarak adlandırılan su seviyelerini pompa sistemleri ile kullanarak Bodrum'a su temin edeceklerini açıkladı. Ancak bu yöntemin doğal yaşamı ve ekolojik dengeyi nasıl etkileyebileceği konusunda endişeler bulunuyor.

Mahallelerde 10 gün süren susuzluk

Çırkan Mahallesi gibi Bodrum'un bazı mahallelerinde ise tam 10 gündür su kesintileri yaşanıyor. Çırkan Mahalle Muhtarı Coşkun Ünlü, vatandaşlara su temin etmek için kendi tankerini kullanıyor. Vatandaşlar, damacana, pet şişe ve bidonlarla bu tankerlerden su alarak evlerindeki depolarını dolduruyor. Ancak su krizi nedeniyle mağdur olanlar, yetkililerden acil bir çözüm bekliyorlar.

Sorunlar birkaç yıldır devam ediyor

Muhtar Coşkun Ünlü, "Bodrum genelinde su problemi var. Biz, 2 yıldan beri sesimizi duyuramıyoruz. Bu barajların kuruyacağı belliydi. Belediye ekipleri, ara ara su veriyoruz diyor ama tazyik olmuyor. Bu nedenle evlerdeki depolar doldurulamıyor. Vatandaşlar 3-5 saatlik suyla hangi ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bilemiyorlar. Bu sadece bizi değil, aynı zamanda turizmi ve esnafı da etkiliyor" dedi.

Vatandaşlar yetkilileri bekliyor

Bir vatandaş olan Victoria Atiktaş, "Temizlik, yemek yapamıyoruz. Çok zor durumdayız. Yetkilileri arıyoruz ama sonuç alamıyoruz. Muhtarın tankerle yardımı olmasa daha da kötü durumda olurduk. Haftada bir su verilse depolarımızı rahatça doldurabiliriz" dedi.

Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı! Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı!

Bodrum'daki susuzluk sorunu, sadece yerel halkı değil, turizmi ve bölge ekonomisini de etkileyerek acil bir çözüm gerektiriyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)