Bir grup araştırmacının çalışmasına göre, yapay zeka modelleri artık insan desteği olmadan daha küçük yapay zeka sistemleri inşa edebiliyor. Bu çalışma, bu alandaki ilk örneklerden biri olarak öne çıkıyor.

chatgpt ön

F-16 ÖZGÜR Platformu Milli AESA radarı ile ilk uçuşunu yaptı F-16 ÖZGÜR Platformu Milli AESA radarı ile ilk uçuşunu yaptı

Aizip'in, Massachusetts Institute of Technology ve California Üniversitesi'nin farklı kampüslerindeki bilim insanlarıyla gerçekleştirdiği iş birliği, ChatGPT gibi büyük yapay zeka modellerinin, günlük hayatta kullanılabilecek daha küçük ve özelleştirilmiş yapay zeka uygulamaları geliştirebileceğini gösterdi.

yapay zeka-14

Bu özel modellerin, işitme cihazlarının geliştirilmesi, petrol boru hatlarının izlenmesi ve nesli tükenmekte olan türlerin izlenmesi gibi alanlara yardımcı olabileceği ifade edildi. Aizip'in CEO'su Yan Sun, "Şu anda daha büyük modelleri kullanarak daha küçük modeller oluşturuyoruz, bu da büyük modellerin küçük modellere rehberlik etmesine benziyor. Bu, kendi kendini geliştiren büyük bir yapay zeka işinin ilk adımı. Bu, yapay zeka modellerinin kendi türlerini oluşturabileceğini gösteren ilk adım" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ