Tabi kutup ayısı ciğeri yemek pek mümkün bir şey değil. Ama farzedelim ki kutuplarda mahsur kaldınız ve kutup ayısı yemeniz lazım. Ayının ciğerinden bir lokma almanız bile sizi öldürebilir.

Bunun sebebi kutup ayısının ciğerinde çok fazla A vitamini bulunması...

cVfbNWu64aD7DDqE-637807785825672118

Canan Karatay uyardı: Bu besini evinize sokmayın! Yavaş yavaş öldürüyor! Canan Karatay uyardı: Bu besini evinize sokmayın! Yavaş yavaş öldürüyor!

Baba Vanga’nın tüyleri diken diken eden 2024 kehanetleri! Sonsuza kadar değişecek… Baba Vanga’nın tüyleri diken diken eden 2024 kehanetleri! Sonsuza kadar değişecek…

Kutup ayıları, A vitaminini biyolojik olarak biriktiren en iyi canlıdır. 

Bazı vitaminler suda çözülürken, A vitamini sadece yağda çözünür ve A vitaminini idrar yoluyla vücuttan atmak imkansızdır.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

A vitamini vücudun filtrasyon organında, zehirli besinler ise karaciğerde toplanır. Bu durum Hipervitaminoz adı verilen bir sağlık sorununa yol açar.

Yetişkin bir insanın, günlük alabileceği A vitamini limiti 900 mcg (miligramın binde biri). Bu yüzden siz siz olun kutup ayısı ciğeri yemeyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ