Çokça temasın olduğu ancak gerçekleşme oranının düşük olduğu bir takas dönemini geride bıraktık. Dengeleri değiştirecek büyük bir takasın yaşanmadığı sürecin görece kazananı Marcus Morris`i alan Los Angeles Clippers oldu. Miami Heat kadrosunu güçlendiren bir başka ekip olurken, Robert Covington`u almak için iki pivotundan vazgeçen Rockets, 5 kısalı bir sistemle izlemesi ilginçbir takım haline geldi.

Şampiyonluk adaylarından Los Angeles Clippers takas döneminde eksik gidermekten daha çok rakiplerinin hamle yapmasına engel olma üzerine bir strateji geliştirdi. Çember savunacak bir pivot ihtiyacı olan Clippers, bunun yerine New York Knicks`den Marcus Morris`i aldı. Morris çift yönlü oynayan, savaşçı, deneyimli bir kanat forvet ve mutlaka katkısı olacaktır ancak Clippers`ın elinde Kawhi Leonard ve Paul George gibi kanat oynayan iki süperstar varken Morris`in gelişi Clippers`a sınıf atlatmadı. Clippers, pota altı savunmasındaki zaafını giderme yerine Morris`i alarak, 2.06`lık basketbolcunun Lakers`a gitmesine engel olmayı seçti. Knicks`ten ayrılması kesin olan Morris, Clippers`a gelmese yüksek olasılıkla Kuzma karşılığında Lakers`a takaslanacaktı.

Los Angeles`ın diğer ekibi Lakers ise takas yapmak için çaba gösterdi. Kings`den Bogdan Bogdanovic, Oklahoma`dan Dennis Schröder, Nets`den Spencer Dinwidde ve Knicks`den Marcus Morris`i almak için çeşitli teklifler yapmasına rağmen hiçbirinden sonuçalamadı. Elinde yüksek kontratlar, draft hakları olmayan Lakers, takas için avantajlı değildi ama Kuzma`yı kullanıp, takasa 3. bir takımı dahil ederek amacına ulaşabilirdi ancak GM Rob Pelinka bunu başaramadı. Lakers taraftarının yüreğine su serpen bir gelişme Houston Rockets maçında yaşandı. Ligin önemli oyun kurucularından Darren Collison, maçı Lakers Başkanı Jeannie Buss ile beraber izledi. Collison ile birlikte bir diğer serbest oyuncu JR Smith`in Lakers`la anlaşması yüksek olasılık. Böylece Lakers güvenilir bir oyun kurucu ve skorer takviyesi yapmış olacak. Mor sarılıları özellikle playofflarda zor günler bekliyor. Bakalım Kral James bu zorluğun üstesinden gelip Kobe`nin vefat ettiği sezonu şampiyonlukla kapatabilecek mi?

Ligin en yüksek galibiyet yüzdesine sahip ekibi Milwaukee Bucks belki de iyi gidiştin verdiği rahatlıktan dolayı bir takas yapmadı. Miami Heat, Andre Igoudala ve Jae Crowder`ı alarak genççekirdeğe iki önemli tecrübe ekledi. Bu hamleyi problemli oyuncusu Dion Waters, rotasyonda geriye düşen James Johnson ve sakatlıklarla boğuşan Justice Winslow ı vererek yapan Heat Başkanı Pat Riley, usta bir yönetici olduğunu gösterdi. Houston Rockets, 4 takımın dahil olduğu takasla çok istediği Robert Covington`u aldı ancak bunun için pivotu Clint Capela`dan vazgeçmek zorunda kaldı. Serbest pivot Joakim Noah ve serbest bırakılması muhtemel Tristan Thompson için fırsat kollayan Rockets, bu hamleyi yapsa bile maçların en az 20 dakikasını PJ Tucker, Covington, Sefolasha gibi isimleri pivot oynatarak geçirmek zorunda kalacak. Zaten ribaund sorunu yaşayan takım daha hızlı oynayarak bu açığı kapatmayı denemesi olası ama bu sürdürülebilir bir durum değil. Rockets`ın koçu Mike D`Antoni belki de NBA tarihinin en çılgın macerasını izletecek bizlere. Glen Robinson ve Alec Burks`u alarak şutör takviyesi yapan Sixers`da temsilcimiz Furkan Korkmaz`ın sahada daha fazla kalma adına daha sıkı çalışması lazım. Robinson ve Burks, Furkan`dan daha iyi basketbolcu değil ama daha iyi şutör. Bu nedenle Furkan bu seneki oyununa istikrar kazandırmalı.

Sezonun amaçsız takımları Hawks ve Timberwolves önemli takaslara imza attı. Hawks, Clint Capela ve Dewayne Dedmon`u alarak iki çember savunucusu ile savunma sorununa çözüm bulmak ve yıldız basketbolcusu Trae Young`u mutlu etmeyi hedefledi. Takımın neredeyse tamamını takaslayan Timberwolves ise, yakın arkadaşı D`Angelo Russell`ı alarak yıldız pivotu Karl Anthony Towns`un gönlünü almayı başardı. Bu hamle Minnesota`yı daha iyi bir takım haline getirmez ancak her fırsatta Russel ile beraber oynama isteğini dile getiren Towns`u mutlu ederek en az bir iki sene takasını istemesine engel olur.