AK Parti, İstanbul'u CHP'ye kaptırdığı 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde şehri geri kazanma hedefiyle çalışmalarını hızlandırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il, ilçe teşkilatları, gençlik ve kadın kolları başkanlıklarının yanı sıra milletvekillerine de "Herkes İstanbul için çalışacak" talimatını verdi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin büyükşehirlerde Cumhur İttifakı'nın ortak adaylarını açıklayacağı konuşuluyor.

İstanbul için ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adı masada. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milletvekillerine yaptığı toplantılarda, "Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamalısınız. İstanbul’da yeniden AK Parti belediyeciliği için herkes önce İstanbul için çalışacak. Tüm milletvekilleri, il ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları sahada olacak" şeklinde uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

AK Parti, İstanbul'da güçlü bir seçim stratejisi izleyerek, partisinin yerel yönetimdeki etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Erdoğan'ın bu talimatıyla birlikte milletvekillerinden, İstanbul'da seçmenle daha fazla etkileşime geçmeleri ve yerel talepleri doğrudan anlamaları isteniyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ