AK Parti İl Başkanı Er’den Belediye Anonsuna Tepki AK Parti İl Başkanı Er’den Belediye Anonsuna Tepki

Yüksek Mahkeme, özel bir şirkette gayrimenkul değerlendirme uzmanı olarak çalışan Esin A'nın iş akdinin, görevlerini zamanında yerine getirmediği ve rapor alarak tatile gittiği gerekçesiyle feshedildiğini belirtti.

Esin A, iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını iddia ederek işe iade davası açtı ancak İstanbul Anadolu 3. İş Mahkemesi, davayı reddetti. Ardından yapılan istinaf başvurusu da sonuçsuz kaldı.

Esin A, iş bilgisayarından elde edilen tatil fotoğraflarının işe iade davasında delil olarak sunulmasının, kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ihlali olduğunu savunarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yüksek Mahkeme, iş akdinin feshedilmesine temel teşkil eden nedenin bilgisayardaki resimler olmadığını ve fesih kararının, Esin A'nın görevlerini zamanında yerine getirmemesi ve rapor alarak tatile gitmesi gibi sebeplere dayandığını belirtti.

Kararda, iş mahkemesinin, Esin A'nın iş sözleşmesinin feshine ilişkin temel nedenlerini açıkça belirlediği ve özel hayata saygı hakkının ihlal edilmediği sonucuna vardığı ifade edildi.

Anayasa Mahkemesi, derece mahkemelerinin anayasal güvencelere uygun bir şekilde yargılama yaparak karar verdiğini ve kişisel verilerin korunması hususunda gerekli özeni gösterdiğini belirterek Esin A'nın haklarının ihlal edilmediğine hükmetti.

Kaynak: AA