Kaliforniya Üniversitesi'nden Yue Jessica Wang, projenin lideri olarak görev yapıyor. Wang, "Mısır nişastası ve suyu nazikçe karıştırdığımda, kaşık kolayca hareket ediyor. Ancak, kaşığı çıkarıp karışıma tekrar sokmaya çalıştığımda, geri dönmemesi ilginç. Neredeyse sert bir yüzeye çarpmak gibi bir his veriyo. Sanki sert bir yüzeyi bıçaklamak gibi" dedi.

Trthaber'in haberine göre; Wang, buradan yola çıkarak darbe aldıkça sertleşen ve iletken özelliğe sahip bir malzeme geliştirdiklerini söyledi.

Araştırmacılar, bu amaçla öncelikle dört farklı polimerden oluşan bir sulu çözelti hazırladılar ve daha sonra bu çözeltiyi ince bir tabaka halinde yayarak kuruttular.

Katı polimer tabakasıyla ilgili yapılan deneylerde, malzemenin darbe aldıkça daha sert hale geldiği gözlemlendi.

Araştırmada yer alan Di Wu, karışımda iki pozitif ve iki negatif yüklü polimer çeşidi kullandıklarını ve maddenin bu polimerler arasındaki etkileşimden dolayı daha sert hale geldiğini belirtti.

Bu etkileşimi, köfte ve spagettiye benzeten akademisyen, "Pozitif yüklü moleküller, suyu sevmediği için köfte benzeri mikro yapılar halinde toplanıyor" dedi. Araştırmacı, bu köfte benzeri yapıların darbelerin enerjisini parçalanmadan emebildiğini ifade etti.

Bayraktar TB3 295 saat havada kaldı-İzle Bayraktar TB3 295 saat havada kaldı-İzle

Wang, malzemenin gelecekte akıllı saatlere ek olarak kalp ve damar hastalıklarının takibinde kullanılan sensörlerde ve farklı giysilerde de kullanılabileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ