Biyonik kız olarak bilinen Olivia’nın inanılmaz hayatı, çok nadir bir genetik durumla ilgili. 6. kromozomunun silinmesi nedeniyle hiçbir tehlike duygusu yaşamıyor, acı çekmiyor, yemek yemiyor, uyumuyor… Peki, bu durum nasıl ortaya çıktı?

Ekran görüntüsü 2023-12-06 125625

Görünmezliği buldu! Çinli akademisyen başardı Görünmezliği buldu! Çinli akademisyen başardı

BİYONİK KIZ KİMDİR?

Olivia Farnsworth, çok nadir bir genetik durumla karşı karşıya. 6. kromozomunun “silinmesi” nedeniyle hiçbir tehlike duygusu yaşamayan Olivia, günlerini uyumadan ve hatta yemek yemeden geçirebiliyor.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 125641

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Annesi Niki, bebekken de ağlamadığını ve daha saçları bile yokken diğerlerinden farklı bir bebek olduğunu anlattı. Çok zor yemek yediğini, hatta bir dönem bir yıl boyunca yalnızca tereyağlı sandviçlerden yediğini söyledi.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 125653

Cebinizdeki bozuklukları kontrol edin! Ederi 8500 lira olabilir Cebinizdeki bozuklukları kontrol edin! Ederi 8500 lira olabilir

Üstelik “açlık hissetmediği” için sağlıklı bir şeyler yedirmekte de zorlandıklarını belirtti. Olivia’nın oldukça ilginç bir şekilde dış dünyaya karşı bu denli kayıtsız olmasının ardındaki gerçeğin, bir araba tarafından ezildiğinde ortaya çıktığını anlattı.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 125753

BİYONİK KIZ NASIL KEŞFEDİLDİ?

7 yaşındayken araba çarpıp sürüklenmesinin ardından Olivia’nın hiç beklenmeyen bir durumla karşı karşıya olduğu fark edildi. Kazanın ardından “hiçbir şey olmamış” gibi kalkıp yürüyen küçük çocuk şaşkınlıkla karşılandı. Doktorların da bu denli ağır kazaya rağmen “hiçbir şey” hissetmemesini garip bulmasının ardından yapılan testler sonucunda Olivia’nın oldukça nadir bir durum yaşadığı keşfedildi.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 125804

6. kromozomun silinmesi sebebiyle hiçbir acı hissetmiyor, zar zor yemek yiyor ve uyumak için de büyük bir çaba harcaması gerekiyor. Kazada göğsündeki lastik izleri ve kalçasındaki derinin tamamen soyulmasına rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi davranıyordu. Tomografi ve röntgen taramalarından sonra başka bir yaralanması olmadığını fark eden doktorlar, ölümcül bir yara almamasının ardındaki sebebin, Olivia’nın paniklememesi olduğunu söylediler.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 125705

BİYONİK KIZIN SOSYAL HAYATI NASIL?

Annesi Niki, Olivia’ya bakıldığında bir sorunu olduğunun anlaşılmadığnı, fakat sosyal hayatta değişim geçirebildiğini söyledi. Diğer çocuklar için “çılgınca” gelebilecek şeyleri yapmayı teklif ederek onları zorlayabildiğini anlatıyor annesi.

Ekran görüntüsü 2023-12-06 125710

İklim krizinde “dehşet senaryosu”: İnsanlar sıcaktan yolda düşüp ölecek, milyarlarca iklim mültecisi olacak! İklim krizinde “dehşet senaryosu”: İnsanlar sıcaktan yolda düşüp ölecek, milyarlarca iklim mültecisi olacak!

Örneğin; “yüksek bir yerden” atlamaktan Olivia hiç korkmuyor. Aile, Unique kromozom bozukluğu destek grubu tarafından destekleniyor. İcra kurulu başkanı Dr Beverly Searle ise, Olivia’nın dünyada duydukları tek vaka olduğunu söyledi. Biyonik kız olarak bilinen Olivia’nın inanılmaz hayatı, hem kendisi hem de ailesi için büyük bir mücadele ve mucize.

Kaynak: HABER MERKEZİ