Tucson tesisi, ABD Hava Kuvvetleri, Donanma-Deniz Piyadeleri Hava Kuvvetleri, Kara Hava Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Hava Kuvvetleri ve NASA gibi çeşitli kurumlardan 4,400'den fazla uçak ve 13 uzay aracı, 5,900 motor ve 340,000 adet ana uçak parçasını barındırmaktadır. Ayrıca, bazı uçaklar ve sistemler belirli seviyelerde bakım görmekte ve bu da AMARG'ı dünyanın en büyük uçak depolama ve koruma tesisi haline getirmektedir.

Yetişkin film sektörüne geçen ünlü oyuncu ödülleri de böyle topladı!... Yetişkin film sektörüne geçen ünlü oyuncu ödülleri de böyle topladı!...

Ucak Mezarligi 88

Çukurova'nın bağrından çıkan o isimler: İşte onlarca Adanalı ünlüler! Çukurova'nın bağrından çıkan o isimler: İşte onlarca Adanalı ünlüler!

AMARG, UÇAKLARI DÖRT DEPOLAMA KATEGORİSİNE AYIRIR:

1. Uzun Vadeli Muhafaza (Tip 1000): Uçaklar gelecekte kullanılmak üzere "faal halde" uygun bir depoda saklanır. İlgili ABD hükümeti program ofisinin izni olmadan hiçbir parça sökülmez. Bu uçaklar, gerekli bakımlar yapıldığında yeniden hizmete alınabilir.

2. Parça Islahı (Tip 2000): Uçaklar ana yapı elemanlarına bölünür, komponentler sökülür ve ayrıştırılır. Sökülen parçalar yedek parça olarak kullanılır.

3. Uçuşa Hazır Tutmak (Tip 3000): Uçaklar periyodik olarak yer servisleri yapılır ve motorları çalıştırılarak kontrol edilir. Bu uçaklar, görev verildiğinde kısa sürede uçmaya hazır hale getirilir.

4. İhtiyaç Fazlası (Tip 4000): Uçaklar tamamen veya parçalar halinde satılır.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

Kibariye'nin kızı Birgül’ü bakalım şimdi tanıyabilecek misiniz? “Resmen estetik mucizesi” Kibariye'nin kızı Birgül’ü bakalım şimdi tanıyabilecek misiniz? “Resmen estetik mucizesi”

Ucak Mezarligi 1

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı yarıda kaldı! Sarı-lacivertliler, 2. dakikada sahadan çekildi Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı yarıda kaldı! Sarı-lacivertliler, 2. dakikada sahadan çekildi

AMARG, yaklaşık 500 DoD ve 200 yüklenici firma çalışanını istihdam etmektedir. Yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık yedek parça satışı yapar ve satılacak ekipmanlar ABD Kongresi tarafından belirlenir.

Arizona’daki Tucson'un kurak iklimi, 309. AMARG'ı uçak depolamak için ideal bir yer haline getirir. Düşük nem ve alkali topraklar, hizmet dışı bırakılmış uçakların depolanması ve korunması için uygun ortam sağlar. Ayrıca, sert toprak yapısı, açıkta muhafaza edilecek uçaklar için maliyetli altyapı gerektirmez.

Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin güzelliğiyle ortalığı kasıp kavurdu: Tıpkı Annesi!.. Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin güzelliğiyle ortalığı kasıp kavurdu: Tıpkı Annesi!..

AMARG, sadece bir "uçak mezarlığı" değildir; aynı zamanda turistler için bir cazibe merkezidir. Ayrıca, ABD yasaları, askeri uçakların hurdaya çıkarılmasını önler ve uçakların özenle parçalara ayrılmasını ve geri dönüşümünü gerektirir.

Amarg 111

Süper Kupa için süreç nasıl işleyecek: Galatasaray kupayı ne zaman alacak? Fenerbahçe maçtan çekilmişti! Süper Kupa için süreç nasıl işleyecek: Galatasaray kupayı ne zaman alacak? Fenerbahçe maçtan çekilmişti!

AMARG'ın işleyişi ve depolama yöntemleri, hizmet dışı bırakılan uçakların etkin bir şekilde korunmasını ve gerektiğinde hızlı bir şekilde hizmete alınmasını sağlar. Bu, ABD askeri hava gücünün önemli bir unsuru olarak değerlendirilmektedir.

Bu arada ABD’nin en büyük uçak mezarlığındaki hava araçlarının değeri yaklaşık 35 milyar dolar.

Şehirlerimizin isimlerini nereden aldığını hiç merak ettiniz mi? İşte 81 şehrin hikayesi...! Şehirlerimizin isimlerini nereden aldığını hiç merak ettiniz mi? İşte 81 şehrin hikayesi...!

Muhabir: NURCAN GÖKÇE