Edirne’de Şubat Ayında Tiyatro Şöleni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Edirne Sahnesi, Şubat ayında tiyatro severlere dört farklı oyun sunacak. Bu ayın oyunları arasında “İkinci Caddenin Mahkumu”, “Buzlar Çözülmeden”, “Leenane’in Güzellik Kraliçesi” ve “İzafiyet” yer alıyor.

İkinci Caddenin Mahkumu

Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayındaki sahnede bu ayın ilk oyunu, Evren Serter’in yönettiği iki perdelik “İkinci Caddenin Mahkumu” olacak. Amerikan orta sınıf ailesi Mel ve Edna’nın trajikomik öyküsünün anlatıldığı oyun, İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Oyunun gösterim tarihleri 6-7-8 Şubat, saat 20.00.

Eski sevgiliye onlarca yemek siparişi-İzle Eski sevgiliye onlarca yemek siparişi-İzle

Buzlar Çözülmeden

Bu ay sahnelenecek ikinci oyun ise Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı, Alpay Aksum’un yönettiği iki perdelik “Buzlar Çözülmeden” olacak. Oyunda Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları rol alacak. Oyun, 13-14-15 Şubat’ta saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak.

Leenane’in Güzellik Kraliçesi

Ayın üçüncü oyunu Metin Oyman’ın yönettiği İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek Leenane’in Güzellik Kraliçesi olacak. Oyun, 20-21-22 Şubat’ta saat 20.00’de seyirci karşısına çıkacak.

İzafiyet

Edirne Sahnesi’nde ayın son oyunuysa 27-28-29 Şubat’ta Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek “İzafiyet” olacak. Oyun, Albert Einstein’ın hayatını ve bilimsel çalışmalarını konu alıyor.

Biletler, gişe ve internetten satın alınabilecek.

Kaynak: AA