MetroPOLL Araştırma tarafından gerçekleştirilen son anket sonuçlarına göre, halkın en çok beğendiği ilk üç siyasetçi sırasıyla şu şekilde:

  1. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Katılımcıların %45.8'i tarafından en çok beğenilen siyasetçi olarak öne çıktı.

  2. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: %45.4'lük bir oranla ikinci sırada yer aldı.

    Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...
  3. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: %43.7'lik bir oranla üçüncü sırayı aldı.

Bu üçlüden sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'da "beğenmeyenler" oranı, "beğenenler"i geçti.

Muhalefetin Önde Gelen İsimleri

Muhalefette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu %40.1'lik bir oranla dördüncü sırayı alırken, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel %39.1'lik bir oranla beşinci sırayı aldı.

Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek

Seçim sonrası ekonominin önemli bir figürü olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek %37.1'lik bir oranla altıncı sıraya yerleşirken, MHP lideri ve cumhur ittifakı ortağı Devlet Bahçeli %35.2'lik bir oranla yedinci sırayı aldı. Bahçeli, "beğenmeyenler" oranında yüzde 51.5 ile öne çıktı.

Diğer Siyasetçiler

Ankette, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya %32.8'lik bir oranla sekizinci sırayı aldı, ancak onu tanımadığını söyleyenlerin oranı %17.4 olarak kaydedildi.

Millet İttifakı Liderleri

Seçim sonrası dağılan Millet İttifakı'ndan dört lider en düşük sıralarda yer aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener %59.4'lük "beğenilmeme" oranı ile listenin sonunda yer alırken, onu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu %56.8'lik "beğenilmeme" oranıyla takip etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu %56.7 ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise %54.4 "beğenilmeme" oranlarına sahipti.

Bu sonuçlar, Türkiye siyasetinin mevcut durumu ve siyasi liderlerin halk nezdindeki algısını yansıtmaktadır.

metropol

Kaynak: (HABER MERKEZİ)