2024 yerel seçimlerinin yaklaştığı bu dönemde, siyasi partiler İstanbul gibi kritik şehirler için adaylarını belirleme sürecine hız veriyor.

AK Parti'nin İstanbul için belirleyeceği aday ismi büyük bir merak konusu olurken, son gelişmelere göre 4 önemli isim öne çıkıyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İstanbul'da aday arayışını sürdüren AK Parti Genel Merkezi’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği bir araştırmada, “İstanbul'da AK Partili siyasetçilerin imajı” sorulduğunu kaleme aldı.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

Yerel seçimlere dönük hazırlıkların hızlandığı bu dönemde, AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkanlığı için potansiyel adayları belirlemek amacıyla gizli bir anket yaptığı ortaya çıktı.

İşte o anket sonuçları ve öne çıkan isimler:

Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, İstanbul seçmeni arasında yüzde 52.8'lik bir olumlu imaja sahip. AK Parti üyeleri içinde ise bu oran yüzde 78.3.

Murat Kurum

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum ise genel seçmenler içinde yüzde 42.2, AK Parti üyeleri arasında yüzde 74.1 oranında olumlu bir imaja sahip.

Süleyman Soylu

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçmenler arasında da AK Parti üyeleri arasında da olumlu bir izlenime sahip.

Tevfik Göksu

İstanbul Esenler Belediye Başkanı olan Tevfik Göksu da İstanbul İçin AK Parti'nin potansiyel adaylarından biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)