Galatasaray, Kasımpaşa`yı yenerek ilk iki haftada yaşadığı şoku üstünden attığını gösterdi. Sezonun flaş transferi Radamel Falcao, sarı kırmızılı forma altında çıktığı ilk maçta gol atarak kalitesini gösterdi. İstekli oyunu, gol attıktan sonra Metin Oktay gibi elini kalbine götürmesi Falcao`nun Galatasaray`a ve değerlerine çabuk adapte olacağının işaretini verdi. Bu olumlu görüntünün aksine sezon başından bu yana gelen hatalar Kasımpaşa maçında da devam etti. Savunmada hatalar yapıldı, sarı kırmızılılar geriden top çıkarmakta zorlandı, kanat savunması aksadı, takım tempolu bir oyundan uzak, çok yavaş oynadı. Umarım hafta içi Brugge ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı için Fatih Terim`in benzer hataların oluşmaması için önlemi vardır.

Sahanın içinde bunlar yaşanırken saha dışında önemli bir gelişme yaşandı. Galatasaray ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı arasındaki sarı kırmızılılara ait Florya ve Riva arazilerinin kâr paylaşımı şeklindeki değerlendirilmesine ait protokol iptal edildi. Emlak GYO iptale gerekçe olarak Galatasaray`ın henüz Florya`yı boşaltmadığını gösterdi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz`in konuya ilişkin, 'Riva ve Florya`da beklediğimizi bulamadık. Emlak Konut`un da bulamadığı ortada' şeklindeki açıklaması yönetimin de protokolün iptaline sıcak baktığını gösterdi. İptalin ne şartlarda gerçekleşeceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Galatasaray, anlaşma gereği Emlak GYO`dan 260 milyon TL avans almıştı. Kulübün önünde iki seçenek var Ya kulüp Florya`dan ayrılıp alanı Emlak GYO`ya bırakacak, ya da aldığı 260 milyon TL yi iade edecek. Florya`dan çıkılmasını beklemiyorum. Öyle bir niyet olsa protokolün feshine gidilmezdi. Öte yandan Galatasaray`ın ekonomik durumu 260 milyon TL`yi iade etmeye müsait de değil. Görünen sarı kırmızılı yönetimin bir B planı var. Bir başka biçimde arazileri değerlendirip hem alınan parayı iade etmeyi hem de umdukları gelire ulaşmayı hedefliyor olabilirler. Ancak ben bu olasılığı çok güçlü görmüyorum.

Galatasaray ve Emlak GYO arasında imzalanan protokole göre projelerden toplam 6 milyar lira gelir elde edilmesi beklenirken, sarı kırmızılıların kasasına yaklaşık 1 milyar lira girmesi öngörülüyordu. İçinde bulunduğunuz derin ekonomik krizde Galatasaray`ın Florya ve Riva arazilerinden bu miktarın üstünde hatta yakınında bir gelir elde etmesi zor. Mevcut protokolde de hedeflenen gelirin elde edilmesi güçtü. Ekonomik kriz içindeyiz, alım gücü düştü ve çok sayıda satılmayı bekleyen arazi ve konut var. Bu koşullarda henüz dillendirilmese de bir başka seçenek söz konusu. Başkan Mustafa Cengiz, önceki açıklamalarında yeni tesislerin yapılması için önerilen Kemerburgaz arazisindeki maden ruhsatının bulunduğu, hak sahibinin yürütmeyi durdurma kararı çıkarttırdığını ve çözülmesi gereken problemler olduğunu belirtmişti. Galatasaray, mülkiyetini elde edemediği Kemerburgaz arazisine bir tesis yapamıyor, dolayısıyla Florya`yı boşaltamıyor. Bütün bu bilgilerin ve açıklamaların ışığında Galatasaray`ın Florya`yı dışarıda bırakarak Emlak GYO ile Riva arazisi üzerinden yeni bir anlaşma ihtimali göz ardı edilmemeli. Protokolde revize yapılarak alınan avans miktarının durumunu da netleştiren yeni bir anlaşma ile Galatasaray Emlak GYO iş birliği sadece Riva üzerinden devam edebilir.