ING Basketbol Süper Ligi`nin dördüncü haftasına yenilgisiz giren iki takımdan Fenerbahçe Beko Ve Pınar Karşıyaka haftayı galibiyetle kapatırken, geçen hafta Anadolu Efes`i farklı yenerek dikkatleri üzerine çeken Teksüt Bandırma, Beşiktaş karşısında tutunamadı. Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray Doğa Sigorta, Tofaş, Frutti Exstra Bursaspor ve Anadolu Efes haftayı galibiyetle kapatan diğer takımlar oldu.

Lider Pınar Karşıyaka, sahasında Sigortam.net İTÜ `yü 105-67 ile mağlup etti. Gençlerin süre aldığı maçta Onuralp Bitim 24 sayı kaydetti. Anadolu Efes`in Saporta Kupası kazanan kadrosunda yer alan Mustafa Kemal Bitim`in oğlu olan Onuralp Karşıyaka`da bulduğu şansı iyi değerlendirmeli. 99 doğumlu basketbolcu önemli bir potansiyel ama henüz kendini ispat edemedi, çok çalışmaya ve bu tür performanslarla bizlere umut vermeye devam etmeli. Sigortam.net İTÜ kaybettiği dört maçı da yaklaşık 35 sayı farkla kaybetti. Bu haliyle lig seviyesinin altında gözüken İTÜ yabancılarını değiştirmeli. Özellikle çember savunacak bir tuzun takviyesi şart.

Fenerbahçe Beko, henüz galibiyetle tanışamayan Bahçeşehir Koleji`ni 74-60 yenerken zorlanmadı. Sakatlığı geçen Joffrey Lauvergne 8 ay sonra yeniden Fenerbahçe Beko forması ile çıktığı maçı 13 sayı ile tamamladı. Pota altı savunmasında çok zayıf kalan Bahçeşehir Koleji önceki maçlara oranla daha iyi oynasa da güçlü rakibine direnemedi ve galibiyet hasretini 5. haftaya taşıdı.

Anadolu Efes finansal sıkıntılar nedeniyle zor günler yaşayan Büyükçekmece`yi 40 sayı farkla 109-69 yendi. Maçta Anadolu Efes adına süre alan 12 basketbolcu da sayı kaydetti. Büyükçekmece cephesinde ise maddi sorunlar takımı olumsuz etkiliyor. Bir çözüm bulunamazsa yabancı oyuncular takımdan ayrılabilir.

Ligin güçlü ekiplerinden Tofaş, Türk Telekom`u 81-72 yendi. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan maçın son çeyreğinde etkili olan Tofaş 3. Galibiyetine uzanırken, Türk Telekom iki galibiyette kaldı.

Galatasaray Doğa Sigorta, Afyon deplasmanında son 17 saniyede Tai Webster`la bulduğu basketle 68-67 kazandı. Sarı kırmızılılar tıpkı geçen hafta Beşiktaş galibiyetinde olduğu gibi iyi oynamadığı bir maçı kazandı. İlk yarıda çok fazla top kaybı yapan Galatasaray`da oyun kurucu problemi devam ediyor. Galatasaray adına iyi olan yan yerli oyunculardan istikrarlı biçimde verim alabilmesi. Can Korkmaz, Yiğit Arslan ve Göksenin Köksal zaman zaman beraber zaman zaman içlerinden biri önemli katkı veriyor. Afyon maçında Can Korkmaz üçsayı isabetleriyle verimli oldu. Afyon ise mücadeleci basketboluyla lige renk katmaya devam ediyor. Kaybettiği üçmaçı da son dakikalardaki küçük hatalarla kaybeden Afyon, ligden düşmez, playoff potasını zorlar.

Ligin iki yeni takımının mücadelesinde OGM Ormanspor sahasında Frutti Extra Bursaspor`a 82-81 mağlup oldu. Bitime 11 saniye kala Allerik Freeman`ın iki sayısıyla galibiyete uzanan Bursa ekibi altın değerinde bir galibiyet elde ederken, ligde kalma kaygısı yaşamadan playoff yarışında olacağı görüntüsünü pekiştirdi.

Darüşşafaka Tekfen, Gaziantep Basketbol`u 75-68 yenerek 3. Galibiyetini elde etti. Gaziantep ise tek galibiyette kaldı.

Beşiktaş Sompo Sigorta, geçen haftanın flaş ekibi Teksüt Bandırma`yı farklı yenerek 2. galibiyetini aldı. Siyah beyazlılar önceki haftanın aksine yerli oyuncularından skor katkısı aldı. 21 sayı atan Burak Can Yıldızlı galibiyetin getiren isimlerin başında geldi.