Festival Alanında Yaşananlar

Binlerce kişi, Seyhan Nehri kıyısındaki festival alanını doldurarak büyük bir yoğunluk oluşturdu. Tertip komitesi, 18 yaş altı katılımcıların da bulunduğu yoğunluk nedeniyle giriş bariyerlerini geçici olarak kapattı. Ancak gençler, güvenlik önlemlerini aşarak bariyerleri yıktı. Bu durum gişe işlemlerinin yapılamamasına neden oldu.

adana-valiligi-cukurova-rock-festivaline-izin-vermedi-2-_4582_dhaphoto10

Güvenlik görevlileri ile gençler arasında arbede yaşandı. Bazı gençlerin, gişelere ve bariyerlere zarar verdiği iddia edildi. Bu sırada bir kadın, müdahale etmeye çalışan erkek güvenlik görevlisine saldırdı.

adana-valiligi-cukurova-rock-festivaline-izin-vermedi-2-_4582_dhaphoto12

Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı! Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı!

Organizatör ve sanatçı Umut Kuzey, duruma müdahale ederek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

adana-valiligi-cukurova-rock-festivaline-izin-vermedi-2-_4582_dhaphoto4

Festivalin Devamı

Bir süre sonra sakinleşen ortamda, 18 yaş üstü biletli katılımcılar içeri alındı ve festival başladı. İlk gününde Deynekçiler, Yedinci Ev, Heijan - Muti, Dedublüman ve Uzi sahne aldı.

adana-valiligi-cukurova-rock-festivaline-izin-vermedi-2-_4582_dhaphoto9

Bu gelişmelerin ardında, festivalin geri dönüşü ve katılımcıların coşkusu, yaşanan sıkıntıların üstesinden gelinerek müzikle buluşma fırsatı buldukları bir atmosfere dönüştü.

Kaynak: (DHA)