ABD Temsilciler Meclisi üyesi Marjorie Taylor Greene, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımında, “Hamas’ın İsrail’e karşı kullandığı Amerikan silahlarının seri numaralarını takip etmek için İsrail’le birlikte çalışmamız gerekiyor. Afganistan’dan mı ithal edildi? Ukrayna’dan mı geldi? İkisinin de olma ihtimali çok yüksek” ifadelerine yer verdi.

“UKRAYNA'YA YARDIM OLARAK VERİLEN NATO SİLAHLARI FİLİSTİN'E SATILDI”

Ukrayna'da ayrılıkçıların kurduğu Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Başkan Danışmanı Yan Gagin, geçmişte Kiev'e verilen NATO silahlarının Ukrayna tarafından Filistin'e satıldığını belirtti. DHC Başkan Danışmanı Gagin'in paylaştığı istihbarat bilgilerine göre, geçmişte Ukrayna'ya NATO ve İsrail tarafından verilen milyar dolarlık silahların bir kısmının tekrardan satıldığı ileri sürüldü. Sputnik Türkçe’nin haberine göre Gagin, İsrail-Hamas çatışmasında Ukrayna'daki NATO silahlarının Filistinlilere satıldığını ve aynı silahlarla bugün İsraillilerin öldüğünü iddia etti.

7 Ekim'de başlayan Hamas güçlerinin sürpriz şok saldırısı üzerine İsrail ordusu şaşkınlık yaşamış, birçok asker ve yetkili esir düşmüştü. Halen devam eden çatışmada taraflar arasında yoğun mücadele sürüyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ülkenin 'resmen savaşta' olduğuna dikkat çekmesinin ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

ABD, Avrupa Birliği ve Ukrayna dahil birçok Batılı devlet İsrail’e kesin desteklerine vurgu yapmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in ABD'den resmi olarak yardım talebi istediğini açıklamış ülkesinin gerekli bütün desteği vereceğini duyurmuştu.

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

"BATI'NIN UKRAYNA'YA VERDİĞİ SİLAHLARI İSRAİL SINIRINDA GÖRÜYORUZ, ENDİŞELİYİZ”

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçtiğimiz Haziran ayında Batı basınına yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya verdiği bazı silahların halihazırda İsrail sınırlarında görüldüğünü ve bunların İran gibi 'düşman' ülkelerin eline geçmesinden kaygılandıklarını ifade etmişti.

Anlattıklarının teorik bir varsayım olmadığına işaret eden Netanyahu, İsrail’in ürettiği silahların aynı şekilde İran’ın eline geçeceği endişesiyle Ukrayna’ya askeri yardım yapmaktan kaçınmasının nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekmişti. İsrail Başbakanı ayrıca hükümetinin Ukrayna çevresindeki durumla ilgili tutumu sorusunu şöyle yanıtlamıştı: “İsrail’in, örneğin Polonya, Almanya veya Ukrayna’yı destekleyen herhangi bir Batılı ülkeden farklı, özel bir konumda olduğunu unutmamalıyız. Birincisi, Rusya ile yakın bir askeri sınırımız var. Pilotlarımız Suriye semalarında Rus pilotlarla yan yana uçuyor.”

İsrail Ordusu Gazze’de mülteci kampını vurdu! Çok sayıda Filistinlinin öldüğü tahmin ediliyor! İsrail Ordusu Gazze’de mülteci kampını vurdu! Çok sayıda Filistinlinin öldüğü tahmin ediliyor!

Kudüs ve Tel Aviv’e roketler atıldı: İsrail ve Hamas güçlerinin sıcak çarpışmaları sürüyor! Kudüs ve Tel Aviv’e roketler atıldı: İsrail ve Hamas güçlerinin sıcak çarpışmaları sürüyor!

Hamas desteğini reddeden İran tehdit etti: Yıkıcı tepkiyle karşılanır Hamas desteğini reddeden İran tehdit etti: Yıkıcı tepkiyle karşılanır

Kaynak: (HABER MERKEZİ)