Heyelan köyü ikiye böldü

Tokat’ın Niksar ilçesinde şubat ayında meydana gelen heyelanlar sonucu Günebakan köyü ortadan ikiye ayrıldı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, köyde inceleme yaptı ve jeolojik etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

40 ev, 1 cami, 17 ahır boşaltıldı

Heyelanlar nedeniyle köyün batısı ile doğusu arasında ulaşımın sağlandığı yol, evler ile birlikte 3 metre güneye doğru kaydı. Bu durum nedeniyle 40 ev, 1 cami, 4 samanlık ve 17 ahır tahliye edildi. Bu evlerden 4’ü ile cami yıkıldı.

AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı! AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı!

Vali Hatipoğlu: Köyün durumu jeolojik çalışmalara göre belirlenecek

Vali Hatipoğlu, köyde yaptığı inceleme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, “Günebakan köyümüzde afet alanında tekrar incelemeye geldik. Burada bilindiği üzere 40 konut, 17 ahırımız yine 7 samanlık ve 1 camimiz afet alanı içerisinde. Bunlarla ilgili olarak tespitlerimizi yaptık. Afeti etkili alan ilanımızı da gerçekleştirdik. Yine bölgeyi tamamıyla boşaltmıştık. Tahliye etmiştik; 27 hanemiz. Burada oturanlar, şu an itibariyle çeşitli çözümlerini üretti. Bizden herhangi bir yerleşim talepleri olmamıştı. Hanelerle ilgili, sakinlerimizle ilgili gerekli çalışmaları yaptık. Listemizi astık, 30 günlük bir süresi var. Bu senenin sonunda da yine çalışmaya devam edeceğiz. Diğer yandan jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. Ayrıca baharla herhangi bir hareket olur mu, ek bir kayma gerçekleşir mi? Onunla ilgili olarak da takibimiz devam edecek. Köy ikiye ayrılmıştı; bununla ilgili de yol çalışmamız devam ediyor. Bu arada tamamen jeolojik çalışmalarla ve elimizdeki imkanlarla ortaya çıkacak. O anlamda arkadaşlarımız, her iki yerle ilgili de çalışmaları yapacak. Alternatifleri bize getirecekler. Biz de ona göre bir karar vereceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ