Tartışma Büyüyüp Kavgaya Dönüştü

Olay, geçen yıl Eylül ayında Canik ilçesindeki Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana geldi. İddiaya göre, oda arkadaşı olan 90 yaşındaki Rasim Ciğer ile 78 yaşındaki Mehmet Ş. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Mehmet Ş., Rasim Ciğer’e koltuk değneğiyle saldırdı. Rasim Ciğer de yumruk, tekme ve değnekle karşılık verdi.

Samsun'da çiftçilere sera naylonu, tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı Samsun'da çiftçilere sera naylonu, tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı

Yaşlı Adam Hastanede Öldü

Kavgada yaralanan Rasim Ciğer, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yaşlı adam, olaydan 10 gün sonra hayatını kaybetti. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, koridordaki koltuklarda oturan iki yaşlı adamın önce tartıştığı, sonra kalkıp birbirlerine saldırdığı görüldü. Mehmet Ş.'nin, Rasim Ciğer’i yumrukla yere düşürdüğü, sonra da değnekle vurduğu ve tekmelediği anlar kaydedildi. Rasim Ciğer’in ayağa kalkmaya çalıştığı, ancak Mehmet Ş.'nin onu engellediği de görüntülere yansıdı.

7,5 Yıl Hapis Cezası Verildi

Olaydan sonra gözaltına alınan Mehmet Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mehmet Ş. hakkında “kasten öldürme” suçundan dava açıldı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Mehmet Ş., son sözünde pişman olduğunu belirterek, “Ben onu öldürmek istemedim. O bana saldırdı, ben de kendimi savundum. Çok üzgünüm” dedi. Mahkeme heyeti, Mehmet Ş.'yi “kasten öldürme” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın yaşlı olması, duruşmadaki davranışları ve pişmanlık duyması nedeniyle cezası 7,5 yıla indirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ