İFTAR İÇİN RAMAZAN MENÜSÜ YAPARKEN MÜTEVAZI OLALIM 

Esnaf giderlerinin yüksek olması gerçekten de dikkate alınması gereken bir durum. Ortak bir noktada buluşmak için daha ekonomik ancak lezzetli seçenekler sunabiliriz. İşte orta fiyatlı bir iftar menüsü önerisi:

Evet, iftar menüsünde fiyat konusu da önemlidir çünkü herkesin bütçesi farklı olabilir. Mütevazı bir iftar menüsü oluştururken bütçeye uygun seçenekler bulmak önemlidir. İşte uygun fiyatlı bir iftar menüsü için bazı öneriler:

evet, iftar sofraları sadece yemekten daha fazlasını temsil eder. Paylaşım, birlikte olma ve bereket hissiyatı ön plandadır. Bu nedenle, iftar menüsü mütevazı ve sade olabilir, çünkü asıl önemli olan birlikte geçirilen zaman ve anılar paylaşmaktır. İftar sofraları, insanların bir araya gelerek birbirlerini destekledikleri, sevdikleriyle zaman geçirdikleri ve birlikte dua ettikleri özel anlardır. Bu yüzden, menüdeki yemeklerin basit, lezzetli ve bereketli olması önemlidir. Herkesin sofrada doyurucu bir yemek bulabileceği, hoşgörü ve sevgi dolu bir atmosfer oluşturulmalıdır.

Evet, iftar menüsü sade ve mütevazı olabilir, çünkü asıl önemli olan paylaşım ve bereket hissiyatıdır. İftar sofraları genellikle sıcak ve soğuk mezelerle başlar, ardından ana yemek ve tatlı ile devam eder. İşte mütevazı bir iftar menüsü örneği:

- Çorba:Mercimek çorbası veya domates çorbası gibi sıcak bir çorba ile başlayabilirsiniz.
- Ana Yemek: Tavuk veya etli sebzeli bir pilav, bulgur pilavı veya makarna gibi basit ve doyurucu bir ana yemek tercih edebilirsiniz.
- Salata: Mevsim yeşillikleriyle yapılmış bir salata veya çeşitli sebzelerle hazırlanmış bir mevsim salatası olabilir.
- Tatlı: Hoşaf, hurma veya sütlü tatlılar gibi hafif ve tatlı bir seçenek tercih edebilirsiniz.
- İçecek: Su, ayran veya taze sıkılmış meyve suyu gibi serinletici içecekler sofranızı tamamlayabilir.

Mütevazı bir iftar menüsü, basit ancak lezzetli yemeklerle dolu olabilir ve sevdiklerinizle birlikte geçirilen güzel bir vakit için yeterli olacaktır.
Gastronomi yazarı danışman
Chef Mehmet kudat