Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi bombalamasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken değerlendirme yaptı. Ortaylı, tarihsel bir bakışla Gazze'deki trajediyi ele alarak toplumun dikkatini çekti.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırı sonrası sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir trajedi yaşandığını belirtti. Gazze'nin oldukça küçük bir yüzölçümüne sahip olduğuna vurgu yapan Ortaylı, bu bölgede yaşanan büyük trajediyi vurguladı.

Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı! Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı!

Ortaylı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Tarihte hiçbir ülke Gazze kadar küçük yüzölçümüyle bu kadar büyük trajedi yaşamış değildir. İçinde bulunduğumuz günler herkes için büyük bir şoktur. Mutlaka müdahale edilmesi ve gündemde kalması gereken İsrail'in terörist metotlarla sürdürdüğü savaştır. Ölenler sivillerdir, çocuklardır."

İsrail Gazze’de yaptığı hastane katliamını kabul etmedi! ABD ise Pentagon mesajıyla kabul etti! İsrail Gazze’de yaptığı hastane katliamını kabul etmedi! ABD ise Pentagon mesajıyla kabul etti!

Hamas:  Hizbullah İsrail’e karşı büyük bir savaşa hazırlanıyor Hamas: Hizbullah İsrail’e karşı büyük bir savaşa hazırlanıyor

Kaynak: (HABER MERKEZİ)