Japonya’da meydana gelen skandal olayda bir restoranda yemek yiyen iki kişi ortak kâseye kendi yemek çubuklarını daldırdıkları için gözaltına alındı.

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Gyūdon, Japonya’nın en popüler yemeklerinden biridir. Türkçede “sığır eti kâsesi” anlamına gelen bu yemek, pirinç üzerinde terbiyeli sığır eti ve soğanın dizilmesinden oluşur. Genellikle zencefil turşusu eşliğinde servis edilir. Ancak zencefil turşularının yer aldığı kâseler genellikle ortak kullanılır. Hijyenin sağlanması için de müşterilerin bu kâselerdeki turşuları kendi yemek çubuklarıyla değil, buna özel çubuklarla çıkartması ve tabağına alması gerekmektedir.

WhatsApp Görsel 2023-12-06 saat 14.07.22_5cdec03a

Dünyadaki tek vaka! Biyonik kızın akılalmaz hikâyesi: Canı acımıyor, korkmuyor, uyumuyor, yemek yemiyor! Dünyadaki tek vaka! Biyonik kızın akılalmaz hikâyesi: Canı acımıyor, korkmuyor, uyumuyor, yemek yemiyor!

“İNSANLARI GÜLDÜRMEK İSTEDİM”

Olay, ülkenin tanınmış gyūdon zinciri Yoshinoya tarafından işletilen, Osaka’daki bir restoranda meydana geldi. Gözaltına alınanların 34 yaşındaki Toshihide Oka ve 35 yaşındaki Ryu Shimazu olduğu öğrenildi. Oka ve Shimazu, zencefil turşusu kâsesine kendi yemek çubuklarını daldırdı. İkili bu yüzden restoranın hizmetini engellemekle suçlanıyor. The Japan Times’ın aktardığına göre ikilinin bunu kasten yaptığı görüldü. Zira Shimazu yemek çubuklarını zencefil kâsesine daldırdığı sırada Oka onu kayda aldı. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve geniş çapta yayıldı. Japon polisi bunun ardından harekete geçti. Shimazu’nun “İnsanları güldürmek istedim” dediği, Oka’nın da “Shimazu’ya komik bir şey yapmasını söyledim. Komik olduğunu düşündüğüm için herkese göstermek istedim” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

WhatsApp Görsel 2023-12-06 saat 14.07.22_58b5a7cf

Yıldızların doğum anı fotoğraflandı! Hayret verici görüntüler… Yıldızların doğum anı fotoğraflandı! Hayret verici görüntüler…

TÜM KÂSELER DEĞİŞTİRİLDİ

Adalet Bakanlığı, ikiliye mala zarar verme suçlaması yöneltti. Zira Yoshinoya, bu olayın ardından Osaka’daki restoranı geçici olarak kapattı ve tüm kâselerindeki zencefil turşularını değiştirmek zorunda kaldı. 
Ülke genelinde yaklaşık 1000 restoran işleten firmanın bir sözcüsü, “Bu haberin müşteriler arasında rahatsızlığa ve endişeye neden olması ve genel olarak dışarıda yemek yemenin güvenliğini sorgulamasına sebebiyet vermesi gerçekten üzücü” açıklamasında bulundu. Bunun bir daha yaşanmamasını içtenlikle diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ