Hamas’ın Aksa Tufanı Operasyonu adını verdiği saldırısının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş ilan etti3. Gazze’ye hava saldırıları düzenleyen İsrail, ülke içinde de Hamas militanlarıyla çatışmaya girdi4. Hamas’ın saldırısında 250 kişinin öldüğü bir müzik festivali alanı da vardı.

Hamas’ın Stratejisi

Hamas’ın İsrail’i yıllarca yanlış yönlendirdiği ve silahlı çatışma istemediğini söyleyerek ekonomik teşvikler almaya çalıştığı ortaya çıktı6. Times of Israel gazetesi, Hamas’a yakın bir kaynağın bu stratejiyi anlattığını yazdı7. Eski ulusal güvenlik danışmanı Yaakov Amidror ise Hamas’ın yalanlarına inandıklarını itiraf etti ve Hamas’ı yok etmek için kararlı olduklarını belirtti8.

Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı! Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı!

Filistin’in Durum

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMKG), çatışmayla ilgili acil bir toplantı yaptı ancak ortak bir açıklama yapamadı9. Birleşmiş Milletler (BM) ise, Gazze’de 123.000’den fazla Filistinlinin yerinden edildiğini ve 74.000’e yakınının okullara sığındığını duyurdu. Filistinli sağlık yetkilileri, 400’den fazla kişinin öldüğünü, 2.000’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)