İş planı neden önemli?. İş plani olmayan işletmeci işletmede başarılı olmazken girişimde bulunan girişimci de yari yolda havlu atarak bırakır. Bir işletme de iş planı varsa orada iş yapılıyor ve o orası işletmedir. O işletmenin sahibi de işletmecidir. 

Eğer bir iş planı yoksa o iş , iş değil hobi olarak yapılan kazançtan daha çok zaman geçirmek yada etrafa patron gibi görünmek daha çok kendi çalan kendi oynayan bir ömür boyu bir arpa boyu yol alamayan iş yapacağım diyerek. Hevesli ama plansiz hedef kitle belirlemeden taktik ve strateji oluşturmadan piyasaya dalan emek, eylem, çaba gösteren ama elde hiçbir kazançolmayan yorgunluk, hayal kırıklığı ile sonuçlanan. Kazananamayan, kazancını elde tutulmayan, sevmeyesini katlayamayan genelde giderini karşılayan yada biraz falza kazançsağlayan işi ve işletmeyi büyütemezler.

  Hevesli ama plansiz olan hedefine ulaşamaz, planlı ama hevesiz olanların da emekleri heba olur. Plansiz iş dünyasını dalmak paraşüt olmadan uçaktan ağlamaya benzer. Eğitimsiz paraşütlu uçaktan atlayan da ne zaman ne yapacağını bilmediği için yere sağlam inmesi tamamen tesadüfe bağlı olur. 

İşletmecilik geçimini sağlamak için değil amaçlarına ulaşmak için büyümeye para ayırmak işi ve işletmeyi büyütmek için çok kazanarak amaçlarını gerçekleştirmek için iş kurulur. Şu anda ki işletmelerin % 70 si ödemelerini yapmakta zorlanırken % 20 si ödemelerini tam yaparken % 10 u para kazanıyor ve büyüyor. Diğerleri geçimini sağlamakla yetiniyor. 

Devam Ediyor. ...