İsrail ordusu, "gelişmiş" Amerikan mühimmatını taşıyan ilk nakliye uçağının 10 Ekim Salı akşamı ülkenin güneyindeki Nevatim Hava Üssü’ne indiğini açıkladı.

MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Ordu, söz konusu ABD menşeili ‘gelişmiş’ mühimmatın "önemli saldırılara ve ek senaryolara yönelik hazırlıklara olanak sağlamayı" amaçladığını kaydetti.

ABD’ye minnettar olduklarını belirten İsrail ordusu düşmanlarının ortak olduğu vurgusu yaptı. İsrail medya kuruluşu The Times of İsrael’de yer alan habere göre İsrail ordusu ABD’nin askeri yardımına dair şu ifadeleri kullandı:

“Bu zorlu dönemde Amerika'nın özellikle İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne ve genel olarak İsrail Devleti'ne verdiği destek ve yardımdan dolayı minnettarız.”

“Ortak düşmanlarımız, ordular arasındaki işbirliğinin her zamankinden daha güçlü olduğunu ve bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanmasının önemli bir parçası olduğunu biliyor.”

Bu arada İsrail'in mühimmatının yeterli olup olmadığı pek bilinmiyorken, İsrail ordu güçlerinin kara harekatını yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. 
ABD özel gelişmiş mühimmatları İsrail'e yardım için yolladı. Buna göre İsrail’in kara harekatını yapması da yüksek ihtimaller dahilinde.

Putin: Rusya her zaman Filistin devletinin kurulmasını destekledi Putin: Rusya her zaman Filistin devletinin kurulmasını destekledi

Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti! Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti!

Erdoğan ve Putin ‘Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulmasından yana Erdoğan ve Putin ‘Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulmasından yana

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)