Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı! Gizlice girdiği evde 1 yıl boyunca ev sahibine görünmeden böyle yaşadı!

Lonely Planet "2024’te Seyahat Edilmesi Gereken 10 Şehir" listesinde yer alan şehirler içerisine İzmir'i de dahil etti.

Uluslararası seyahat yayıncılığının 50 yılı aşkın deneyimiyle tanınan Lonely Planet, İzmir'i bu özel listeye dahil etme kararı alırken, kentin yaşam kalitesi, deniz kıyısındaki konumu, zengin Ege mutfağı, tarihî mirasın modern kültürle bütünleşmesi gibi birçok faktörü dikkate aldı.

izmir sahil

Ödül komitesi, İzmir'in bu özel listeye seçilmesindeki etkenleri, canlı Kemeraltı Çarşısı, çeşitli müzik ve dans festivalleri, yeni kültür mekanları, yükselen şarap bölgeleri, cazip plajlar ve kolayca ulaşılabilen antik kalıntılar olarak açıkladı.

izmir cami

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu prestijli listede yer almanın büyük bir onur olduğunu belirtirken, İzmir'in dünya ve turizm kenti olma vizyonu doğrultusunda attıkları önemli adımlara vurgu yaptı.

Soyer, kente gelen ziyaretçilere hizmet veren Turizm Bilgilendirme Ofisleri, kruvaziyer gemilerinin kente dönüşü, uluslararası turizm ağlarına üyelik ve yapılan diğer çalışmaların İzmir'in turizm potansiyelini artırdığını söyledi. Bu başarıyla, İzmir'in Türkiye'den listede yer alan tek şehir olması, Türk turizmindeki yükselişin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

İlk 10 şehir şöyle sıralandı;

Lonely Planet'in "2024'te Seyahat Edilmesi Gereken 10 Şehir" listesinde İzmir'e ek olarak Paris, Montreal, Prag, Mostar, Philadelphia, Manaus, Nairobi, Jakarta ve Kansas City gibi dünya şehirleri de yer alıyor.

Kaynak: (İHA)