Bir kadın, yangının kasıtlı olarak çıkartıldığını ve bu olayın sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiğini itiraf etti. İşte olayın ayrıntıları:

Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

Olay yerinde ilk anlar

20 Eylül günü, İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde yer alan bir eğlence mekanında, henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen yangını söndürmek için itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Ancak, yangın sonucunda emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner (67) hayatını kaybetti, işletme sahibi Mustafa Bendeş ise ağır yaralı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Maalesef, Mustafa Bendeş de kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

kundak 2

Polis soruşturması başladı

Bu üzücü olayın ardından polis, yangının neden çıktığını araştırmak için soruşturma başlattı. Ancak ilginç bir şekilde, soruşturma sırasında ortaya çıkan yeni bilgiler, olayın sıradan bir yangın olmadığını gösterdi.

kundak 3

Kan donduran itiraf

Olayın şüpheli bir şekilde meydana geldiği ortaya çıktı. Önceki gün, 36 yaşındaki E.B. adlı bir kadın, polis merkezine giderek yangını bilinçli bir şekilde çıkarttığını ve bu yangında iki kişinin ölümüne sebep olduğunu itiraf etti. E.B., yangını çıkardığını, ardından yangın sırasında işletme sahibi Mustafa Bendeş'in sevgilisi olduğunu, aralarında sürekli kavga ettiklerini ve olayın yaşandığı gün de bir kavga yaşadıklarını belirtti. İddiaya göre E.B., kızgınlıkla çantasından bir çakmak ve bez parçası çıkarıp ateşe vererek yangını başlattı ve ardından olay yerinden kaçtı.

kundak 4

Vicdan azabı ve itiraf

E.B.'nin, yangının ardından sevgilisinin ölümü ve emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner'in de dumandan etkilenerek ölmesi sonucunda 19 gündür büyük bir vicdan azabı çektiği ortaya çıktı. Polise verdiği ifadesinde, vicdan azabı nedeniyle teslim olduğunu ve yangının kasti olarak başlatıldığını itiraf etti.

E.B. tutuklandı

E.B.'nin ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi ve nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İşte bu olay, başta yangın olarak düşünülen ancak cinayet itirafı ile şoke edici bir gerçeğe dönüşen trajik bir hikayeyi ortaya koyuyor.

Kaynak: (İHA)