Kanarya Adaları'nda görevli bilim ekibi, üzücü bir olayın ardından şaşırtıcı bir keşfe imza attı. Kıyıya vurmuş bir ispermeçet balinasının otopsisini gerçekleştiren ekip, balinanın midesinde 9.5 kilogram ağırlığında, yaklaşık 17 milyon 500 bin TL değerinde amber keşfetti.

Evin bahçesinden lahit çıktı: Her şey altyapı çalışmalarıyla başladı!... Evin bahçesinden lahit çıktı: Her şey altyapı çalışmalarıyla başladı!...

Amber, Balinanın Ölümüne Yol Açtı

Araştırmacılar, bu değerli amberin balinanın sindirim sisteminde hasara yol açtığını ve ölümüne sebep olduğunu tespit etti.

Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

Dolara böyle hücum ettiler!... Dolara böyle hücum ettiler!...

Amber Satılacak, Gelir Yardım Amaçlı Kullanılacak

Las Palmas Üniversitesi'nden Adli Veterinerlik Patolojisi uzmanı Profesör Dr. Antonio Fernandez, amberin satışa çıkarılacağını ve elde edilen gelirin 2021'de La Palma Adası'nda meydana gelen volkanik patlamadan etkilenenlere yardım amacıyla bağışlanacağını duyurdu.

Müge Anlı'nın programında herkesi isyan ettirmişti! Öldüğü iddia edilen Sinan Sardoğan'a ne oldu? Müge Anlı'nın programında herkesi isyan ettirmişti! Öldüğü iddia edilen Sinan Sardoğan'a ne oldu?

Amber Nedir?

Denizlerin derinliklerinde yaşayan ispermeçet balinaları tarafından üretilen amber, sindirilemeyen besin artıkları zamanla balinanın sindirim sisteminde birikerek oluşur. Balina tarafından dışarı atıldığında genellikle deniz yüzeyinde bulunan bu madde oldukça nadir bulunur.

Geniş Aile'nin Tavşan Kızı Pırıl'ı hatırlayanlar! Şimdiki mesleğine inanamayacaksınız... Geniş Aile'nin Tavşan Kızı Pırıl'ı hatırlayanlar! Şimdiki mesleğine inanamayacaksınız...

Amberin Kullanım Alanları

Amber, parfümeri sanayisinde önemli bir yere sahiptir. Özgün kokusu ve parfümün kalıcılığını artıran alkol içeriği nedeniyle amber, kıymetli bir hammadde olarak kabul edilir.

Çukurova'nın bağrından çıkan o isimler: İşte onlarca Adanalı ünlüler! Çukurova'nın bağrından çıkan o isimler: İşte onlarca Adanalı ünlüler!

Kaynak: HABER MERKEZİ