AFAD Başkanı Okay Memiş ve Kırklareli Valisi Birol Ekici, sel ve taşkınların vurduğu Kırklareli'nde incelemelerde bulundu. Selin özellikle vurduğu ormanlık alana yakın bungalov evlerde incelemelerde bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş, burasının yerleşime kapalı alan olduğunu ifade ederken gazetecilerin bungalov evlerde ruhsat ile ilgili sıkıntı olup olmadığı soruları üzerine Vali Bilgin, şu anda önceliğin kayıp 4 vatandaşı bulmaya çalışmak olduğunu, ruhsat ile ilgili sorunlara daha sonra bakacaklarını ifade etti.

AW023859_01

1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı! 1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı!

YERLEŞİME KAPALI ALANDA BUNGALOV EVLER İNŞA EDİLMİŞ

AFAD Başkanı Okay Memiş açıklamasında, "Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dün bu bölgede aşırı yağışların olacağına yönelik ikazlarda bulunmuştuk. Turuncu kod diye bir tanımlamamız var. Bu sabah Longoz Ormanları dediğimiz, aslında yerleşime kapalı olan bu alanda bungalov evlerden oluşan bölgede insanların geçici konakladığını tespit ettik. Bütün arama ve kurtarma faaliyetlerimizi o bölgede yoğunlaştırdık. AFAD'ımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımız, bizim de eşlik ettiğimiz faaliyetlerde iki vatandaşımızı sağ kurtardılar. Maalesef 2 vatandaşımızın da hayatını kaybettiğini belirledik. Elimizdeki verilere göre 4 vatandaşımızın da daha kayıp olduğunu değerlendiriyoruz. O dört vatandaşımızı da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Burada konaklayan vatandaşların kayıtları da tutuluyor ancak kayıtları tutan vatandaşımız da kayıplardan birisi. Ona da ulaşmaya çalışıyoruz. Devletimizin gücüyle bütün imkanları seferber etmeye gayret ettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim" dedi. (İHA)

Editör: Melek Aydın