Pek çok kişi, hazır alınan patates kızartmalarının daha lezzetli olduğunu söylerken, aslında patates kızartmasının gerçekten lezzetli olmasının ana nedeni şüphesiz ki onun çıtır olmasıdır.

Evde, dışarıda yediğiniz kadar çıtır ve aynı lezzette patates kızartması yapmak oldukça basittir.

Patates kızartması, bol yağda kızardığı için sağlıklı bir seçenek olmayabilir, ancak minimum düzeyde tüketildiğinde daha sağlıklı bir alternatif olabilir.

Fettuccine Alfredo nasıl yapılır? İşte tarifi... Fettuccine Alfredo nasıl yapılır? İşte tarifi...

KIZARTMA YAĞINA İÇİNE 1 DAMLA LİMON SUYU

Patates kızartmanız artık çıtır çıtır olacak.

Patates kızartmanızın çıtır çıtır olması için uygulamanız gereken püf noktaları oldukça basittir. Bu püf noktalardan biri, patatesleri kızartmadan önce soğuk suda bir süre bekletmektir.

Soğuk suda bekletilen patatesler, daha lezzetli ve çıtır çıtır bir şekilde kızaracaktır. Soğuk suda bekletme yönteminin yanı sıra, kızartma yağına bir damla limon suyu eklemek de patateslerin yanmadan çıtır çıtır olmasını sağlayan önemli bir yöntemdir.

İtalya'nın meşhur tatlısı... Parmaklarınızı yedirtecek Torta Susanna tarifi! İtalya'nın meşhur tatlısı... Parmaklarınızı yedirtecek Torta Susanna tarifi!

Bu iki yöntemle patates kızartmalarınız daha lezzetli ve çıtır olacaktır. 

Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti! Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti!

Kızartma yaptığınız ilk gün mutlaka denemenizi öneririm...

Kaynak: HABER MERKEZİ