İslam kadınları denilince hatırıma âniden, Yakup Kadri`nin 1915`te kaleme aldığı Çarşafa ve Peçeye Dair şâheser makalesi geldi. Çok yazdım yineliyorum, her Müslüman bu yazıyı ayda bir kere okusun.

Kadınlık haysiyetine, şerefine, izzetine gölge düşürmeyen bütün hanımefendilere, hanım kızlara bütün annelere, bacılara, büyük annelere, saygıdeğer zevcelere en derin hürmetlerimi ve tazimlerimi arz ediyorum.

Bazı kadınlar var ki, onlar maalesef hanımefendi olamıyorlar, hanım olamıyorlar, sayın bayan bile olamıyorlar, maalesef ancak karı olabiliyorlar.

İnsanların en bilgilisi, en İrfanlısı, en bilgesi olan Resû lullah Efendimiz (salât ve selam olsun ona):

'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyurmuştur. Bu taltif onlar için ne büyük şereftir, gurura kapılmamak şartıyla fahredebilirler.

Liselerdeki kızlarımızı küçük hanımefendiler olarak yetiştirmeliyiz. Bunu yapamazsak sadece kadınlığı çökertmekle kalmayız, Türkiye`yi de yıkarız.

İnsanî tıbba yönelmeliyiz

Modern tıptan, insanî tıbba yönelmedikçe Türkiye`nin sağlığı düzelmeyecektir.

Hastalanan vatandaşlarımızı kimyevi ilaçtıbbıyla değil paralel tıplarla tedavi etmeye çalışmalıyız.

İnsan şu üçşeyle ayakta durur, yaşar:

Birincisi besin maddeleri, ikincisi su, üçüncüsü hava. Büyük şehirlerimizde bunların hepsi bozuktur.

Müslümanlar Müslüman`ca yaşarlarsa ve İslam tıbbıyla tedavi olunurlarsa sağlıklarını koruyabilirler.

Ceza kanunumuza, gerekmediği halde ameliyat yapan doktor ve hastaneleri cezalandıracak madde ilave edilmelidir. Aşırı ilaçtüketimi mutlaka frenlenmelidir. Doktorlar, yazdıkları ilaçların en azından prospektüslerini okumuş ve öğrenmiş olmalıdır.

Yazımı sağlıklı kalınız diye bitirmek istiyorum ama bugünkü durumda bu söz havada kalacak.

Trafik cezaları ağırlaştırıldı ama;

Bu günkü laik hukukumuza göre 16 yaşındaki âkil, bâliğ genç, çocuk sayılıyor. Fazla ceza almıyor. Şeriat hukukunda fıkıhta mümeyyiz ve reşid sayılır. Annesini öldürenin, suçu sabit olursa cezası idamdır.

**

Trafik cezaları ağırlaştırıldı ama trafik suçları azalmadı. Eğitim sistemimiz, toplum ahlakımız vatandaşlara trafik ahlakı (etiği) kazandıramıyor. Bunun suçlusu kimdir? Devlet desem ağır olacak, düzen ve sistemdir diyorum.

Kötülükler yaygın hale geldi

Herkes kötü demiyorum, kötülükler yaygın ve yoğun hale geldi diyorum.

Gazetelerde, tv`lerde insanın içini ısıtan kaçhaber, kaçresim var?

Nasıl, sevgisiz, merhametsiz bir toplum olmuşuz?

Japonyanın Nara şehrinde sokaklarda serbestçe dolaşan geyiklere kimse el sürmüyor ama bizim Kızılırmak deltasında koruma altına alınmış yetmiş yeşil başlı örnek acımasızca, vicdansızca katl edildi.

Bizi ayakta tutan Dinin ve Tasavvufun içini, dini imanı para ve ikbal olan hangi kaltabanlar boşalttı?

Bu kadar din sömürücüsü alçak nereden peydahlandı?

Nereye gidiyoruz?

Libya`da facia yaşanıyor

Libya, 1911`e kadar Osmanlı Devleti`nin Trablusgarb vilayetiydi. Şu anda orada büyük fitne fesat var. Facialar yaşanıyor. Devlet ikiye bölündü. Birine Müslümanlar hâkim, diğerinde Batılı emperyalistlerin adamı laik bir general hükmediyor.

Libya Müslüman, kardeş bir ülke. Biz Türkiye Müslümanları, oradaki kardeşlerimizle ilgileniyor muyuz? Orada durum nedir, biliyor muyuz? İçimizden Libyadaki durum hakkında ipe sapa gelir ciddi bir kompozisyon yazabilecek kaçkişi çıkar?