Kastamonu’nun Daday ilçesinde bir çiftlikte çıkan yangında, Güney Amerika kökenli lama, midilli atı ve tavus kuşu hayatını kaybetti. Yangın, akşam saatlerinde Boyalılar Köyü’nde meydana geldi. Çiftliğin ahırında bilinmeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Yangını fark eden çevredekiler, itfaiye ve jandarmaya haber verdi.

Çiftlik sahibi ve köylüler üzgün

Daday Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Ancak ahırda bulunan lama, midilli atı ve tavus kuşu kurtarılamadı. Lama, ilçede çok sevilen ve maskot haline gelen bir hayvandı. Özellikle çocuklar, onu görmek için çiftliğe geliyordu. Yangın sonrası çiftlik sahibi Mehmet Kılıç ve köylüler büyük üzüntü yaşadı.

Ordu'dan geçen vatandaş devekuşuyla karşılaştı!-İzle Ordu'dan geçen vatandaş devekuşuyla karşılaştı!-İzle

Yangının nedeni araştırılıyor

Jandarma ekipleri, yangınla ilgili inceleme başlattı. Çiftlik sahibi Kılıç, yangının nasıl çıktığını bilmediklerini söyledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırma yaptığını belirtti. Ahırda elektrik tesisatı olmadığını da ifade etti. Kılıç, “Böyle bir yangın başımıza geldi, tek üzüntümüz zaten lamanın, midillinin ve tavus kuşunun yanması oldu. Ahır ahşaptı, yeniden yapılır hiç önemli değil” dedi.

Kaynak: (İHA)