Manisa ve İzmir illeri arasında benzersiz bir flora ve fauna zenginliğine sahip olan Spil Dağı Milli Parkı'nda, ilkbaharın habercisi olan endemik Manisa laleleri, sıcaklıkların artmasıyla birlikte açmaya başladı.

Manisa Lalesi 2

Eski sevgiliye onlarca yemek siparişi-İzle Eski sevgiliye onlarca yemek siparişi-İzle

Her yıl nisan ayında bir kez açan ve 10 gün süreyle canlı kalabilen laleler, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Doğa tutkunları, bu güzel çiçekleri görebilmek için Spil Dağı'na çıkıyor ve keşfettikleri laleleri bol bol fotoğraflıyor.

120 çeşit endemik türü bulunuyor

Manisa lalesini görmek için Spil Dağı'na çıkan Mehmet Can, "Manisa lalesi, kentimizin sembolüdür; bu nedenle korunmalıdır. Uzun süreler boyunca görebilmek için onu korumalı ve sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı. Selçuk Ürün ise, "Manisa Spil Dağı'nın 750 rakımında bulunuyoruz ve yaklaşık 120 farklı endemik bitki türüne ev sahipliği yapıyoruz. Bunlardan 70'i şifalı bitkilerdir. Manisa lalesini çok seviyoruz. Bu bitkiler dünya çapında çok değerlidir. Manisalıların bu bitkinin önemini takdir etmelerini istiyoruz. Çocuklarımıza bu bitkileri sevmeyi ve zarar vermemeyi öğretmeliyiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, Çevre Kanunu'na göre Manisa lalesini koparmanın cezası bu yıl 387 bin 142 TL olarak belirlendi.

Kaynak: DHA