NBA`de iki şampiyonluk adayı Clippers ve Lakers sezonun ilk maçında karşılaştı. Los Angeles derbisi olmasının ötesinde bir mesaj maçı niteliğindeki maçı kazanan 112-102`lik skorla ev sahibi Clippers oldu.

İki tarafta da kilit isimler sakatlık nedeniyle forma giymedi. Los Angeles Clippers`da omuz ameliyatı geçiren Paul George en az 10 maçkaçıracak. Clippers bu maçta George`un yokluğunu fazla hissetmedi. Lakers cephesinde ise Rajon Rondo ve Kyle Kuzma sakatlık nedeniyle derbide oynayamayan isimlerdi.

İki takım arasındaki temel fark devamlılık oldu. Uzun süredir bir arada oynamanın avantajını parkeye taşıyan Clippers iyi top çevirdi, iyi alan paylaştı, savunmada etkili oldu ve tempoyu artırdığı anlarda rakibine üstünlük kurdu. Clippers hemen her oyuncusundan katkı aldı. Lou Williams 21 sayı, 5 ribaund ve 7 asistle yıldızlaşırken, Montrzel Harrell 17 sayı, 7 ribaund, 4 asist, JaMychal Green 12 sayı, 6 ribaund, yeni transfer Maurice Harkless 10 sayı, 4 ribaund ile oynadı. Ivic Zubac 10 dakika süre aldığı maçı 8 dakika ile tamamladı, skor katkısı yapamayan Patrick Beverley savunması ve 10 ribaundu ile galibiyete katkı verdi. Takımın yıldızı Kawhi Leonard ise 30 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle galibiyetin mimarı oldu. Leonard özellikle orta ve yakın mesafeli şutları ile Lakers savunmasının adeta içinden geçti.

Lakers cephesine gelince sezon öncesi LeBron`un dile getirdiği gibi hücumun merkezine Anthony Davis`i oturttular. 2.11`lik yıldızın fizik avantajını kullanarak pota yakınında topla buluşturdular. Davis oyunda kaldığı 37 dakikada 25 sayı, 10 ribaund ve 5 asistle bu avantajı olumlu kullandı. Bu yıl sık sık görmeyi umduğumuz LeBron-Davis ikili oyununu bu maçta göremedik. Biraz Clippers savunmasının iyi kapanması daha çok da Davis`in fizik avantajını kullanma tercihi bunda etkili oldu. Şut performansının kötü olduğu bir maçoynayan LeBron James 18 sayı, 9 ribaund ve 8 asistle neredeyse triple double yapıyordu. Yedek oyun kurucuların gününde olmaması nedeniyle yalnız kalan LeBron bir hayli yoruldu. 28 sayı, 7 ribaundla belki de kariyerinin en iyi hücum performanslarından birini yapan Danny Green dışındaki isimler skor anlamında beklenilenin uzağında kaldı. Quinn Cook 17 dakikada 4 sayı, 27 dakika sahada kalan Kentavious Caldwell Pope 0 sayı, JavaLe Mc Gee 4 sayı, Dwight Howard 3 sayıyla kötü bir hücum performansı sergiledi. Hücum katkısının 3 üçkişiyle sınırlı kalması Clippers savunmasının işini kolaylaştırdı.

Lakers`ın uyum için zamana ihtiyacı olduğu görüldü. Lebron-Davis ikilisinin beklenildiği gibi büyük fark yarattı. KoçFrank Vogel, yan parçaları devreye sokabilirse Lakers çok daha etkili olacaktır. Clippers ise rakiplerine oranla küçük bir adım önde olduğunu gösterdi. Ancak bu çok küçük bir adım ve playoff hariçoynanması gereken 82 maçvar. Biz basketbolseverleri ilgilendiren kısım ise zevkli ve çekişmeli bir sezonun bizleri beklediği.