TK, geçtiğimiz ay Meta Platforms hakkında yürüttüğü soruşturmada şirkete günlük 4.8 milyon TL idari para cezası kesmişti. Ayrıca, Instagram ile Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi için geçici tedbir uygulanmasına karar vermişti.

Yeni iPhone sızdırıldı: "Bugüne kadar ki en büyük iPhone olacak" Yeni iPhone sızdırıldı: "Bugüne kadar ki en büyük iPhone olacak"

Geçici Kapatmadan Diğer Meta Uygulamaları Etkilenmeyecek

Meta'nın yaptığı açıklamada, Facebook, Instagram, WhatsApp ya da Türkiye'de hizmet veren başka bir Meta uygulamasınıngeçici kapatma kararından etkilenmeyeceği de belirtildi.

Threads Ne Zaman Geri Gelir?

Threads'in Türkiye'de ne zaman tekrar açılacağına dair ise şu an için herhangi bir açıklama yapılmadı.

Threads-7

Meta, geçtiğimiz aylarda merakla beklenen yeni sosyal medya platformu Threads'i Android ve iOS kullanıcıları için yayınlamıştı. Threads, Instagram'ın mesajlaşma özelliğini ayrı bir uygulamaya dönüştürmüştü.

Rekabet Kurumu Neden Karar Verdi?

TK, Threads'in Instagram ile veri alışverişinde bulunmasından dolayı, iki platformun tek bir veri kümesine sahip olacağı ve bu durumun rekabeti engelleyeceği gerekçesiyle ara emri vermişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ