NBA Doğu Konferansı`nda Milwaukee Bucks zirvede rahat görünüyor. Galibiyet yüzdelerine baktığımızda Bucks`ın takipçileri Boston, Miami ve Toronto`nun sadece birkaçgalibiyet önünde olduğunuzu görüyoruz. Bucks`ı bu kadar farklı kılan bu sene normal sezonun en değerli oyuncu ödülü için en büyük adaylardan biri olan Giannis Antetokounmpo. Nijerya asıllı Yunan basketbolcu bu sezon ekstra verimli oynuyor. Fizik gücü ve uzun kollarıyla hücumda durdurulamaz bir oyuncu olan Giannis bu sezon savunmada seviye atladı. 2.11`lik basketbolcu hala şut atamıyor ama geri kalan her şeyi üst seviyede yapıyor. Temsilcimiz Ersan İlyasova bençten gelerek

Boston Celtics, Miami Heat, Toronto Raptors ve Philadelphia Sixers liderin hemen arkasında sıralanan ekipler. Özellikle pota altında zayıf kalan Celtics, KoçBrad Stevens`in taktisyenliği ve Marcus Smart`ın savunmada adeta bütün açıkları kapatarak oynaşı sonucu Boston zirveye tutundu. Normal sezonu buna yakın performanslarla götürürler ama playofflarda işleri zor. Bam Adebayo ve Jimnmy Butler`ın liderlik ettiği Heat, Gelişim Ligi`nden kadroya dahil ettiği Kendrick Nunn, Duncan Robinson ce Charles Sİlva`dan ekstra katkı alarak sağlam bir rotasyona sahip oldu. Bunun sonucu olarak da playoff yarışında üst sıralara tırmandı. Bu başarıda başrol KoçEric Spoelstra ve scout ekibine ait.

Kawhi Leonard ve Danny Green gibi iki önemli kayba rağmen iddiasını sürdüren Toronto Raptors`ın başarısındaki ana etken KoçNick Nurse`e ait. Rakipleri sistem dışına iten savunma anlayışı ile Raptors playoffa zorlanmadan kalacak.

Ligin en ilginçtakımı Philadelphia zirve iddiasını sürdüren bir başka ekip. 2.05`lik boy ortalaması ile ligin en uzun beşine sahip Sixers her ne kadar tam olarak ritim bulamasa da Doğu Finali için Bucks ile birlikte en büyük aday. KoçBrett Brown geçen sene yaptığı hataları tekrarlamazsa Bucks-Sixers finali yüksek olasılık,

İndiana Pacers ve Brooklyn Nets playoff biletini son sıralardan da olsa alabilecek ekipler. Pacers yenilediği kadrosuyla istediği uyumu sağlamış değil ama Şubat ayında sakatlıktan dönmesi beklenen Victor Oladipo eski performansına yakın dönüş yaparsa Doğu`da kartlar yeniden karılır. Brooklyn Nets`de ise sorun da çare de Kyrie Irving. Hucümda yapabileceklerinin sınırı olmayan Irving, takım arkadaşlarını hiçe sayarak oynayınca Nets`de sistem bozuldu. Nets`in kazanan bir takım olması için topun paylaşılması lazım ama Irving buna izin vermiyor. Her şeye rağmen Nets playoff yapar ama sonrası umutsuz!

Playoff biletinin son talihlisi olmak için Orlando ve Detroit aday takımlar. Yakın takipçileri Hornets ve Wizards beklenenin üzerinde sezon geçiriyor ama kısıtlı ve sorunlu kadrolarla playoffa kalamazlar.