Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

425 Milyon Euro’luk İhtişam Paris’in merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Chateau d’Armainvilliers, 425 milyon Euro’ya (14.8 milyar TL) satışa sunuldu. Şatonun satışı gerçekleşirse, bugün itibarıyla dünyanın en pahalı evi olan Chateau Louis XIV’i geride bırakması öngörülüyor.

Tarihi ve Mimari Özellikleri

Ortaçağ’dan Kalma Kale 2500 dönümlük arsa üzerinde yer alan şatoda 100 adet oda bulunuyor. İlk olarak Ortaçağ’da 1100’lerde kale olarak inşa edilen bu gayrimenkul, geçen 900 yılda büyük bir değişime uğradı.

Fas Kraliyetinin Eski Sahipliği Şato uzun yıllar Rothschild ailesine ev sahipliği yaptı ve 1980’lerde Fas Kralı II. Hassan tarafından satın alındı. Fas Kralı’nın 1999’da ölümüyle gayrimenkul oğluna kaldı ve 2008 yılında 200 milyon Euro bedelle satıldı.

Şatonun Geleceği

Çeşitli Yerlerden Talipler Var Şatoya bugüne kadar Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan’dan talipler çıktığı ve görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Uzmanlar, bu tip satışlarda alıcının isminin genellikle gizli tutulduğunu belirtiyorlar.

Rekor Fiyatla Satış Beklentisi İstenen fiyatla satış gerçekleşirse, Chateau d’Armainvilliers dünyanın en pahalı evi unvanını kazanacak ve 275 milyon Euro’luk rekoru kıracak.

Kaynak: HABER MERKEZİ