Yaz dönemi transferleri genelde efsaneye dönüşür her takım her oyuncuyla anılır. Sonuçolarak söylenen oyuncuların gelme ihtimali çoğunlukla azdır.  Yıllarca Türkiye`ye geleceği söylenen Jose Antonio Reyes Türkiye`ye transfer olamadan hayatını kaybetti. Gelelim bazı Süper Lig takımlarıyla anılan oyunculara...
GALATASARAY
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray yeni sezonda mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sevilla nın Arjantinli yıldızı Ever Banega listenin başında. Diğer bir transfer söylentisi ise İngiliz basınında da yer alan Manchester United ile sözleşmesi biten Juan Mata. Başka bir söylenti de Beşiktaş`ın eski oyuncusu Babel. Babel`in sosyal medya hesabından paylaştığı Aslan fotoğrafı, transfer iddialarını güçlendirmişe benziyor. Bu arada Şampiyonlar Ligi faktöründen dolayı Galatasaray da oynamaya sıcak bakan Ben Arfa`nın da adı geçiyor. Son olarak Vedat Muriçve şu an kulüpsüz durumda olan İngiliz oyuncu Danny Welbeck`de listede.
FENERBAHÇE
Kötü bir sezon geçiren Kanarya gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı. Taraftarlarına geçen sezonu unutturmak isteyen Sarı-Lacivertliler transferde hata yapmak istemiyor. Fenerbahçe, Roma ile yollarını ayırmaya hazırlanan 33 yaşındaki defans oyuncusu Aleksandar Kolarov`u listesine aldı. Bir diğer transfer söylentisi ise Fransa dan geldi.  Ü nlü spor gazetesi France Football Fenerbahçe nin asıl hedefinin Ben Arfa değil, Marsilya dan Dimitri Payet olduğunu yazdı. Payet geçtiğimiz sezon Marsilya formasıyla 38 maça çıkıp 6 gol ve 8 asistlik bir performansa imza attı. Son olarak Kanarya`nın Çin Süper Ligi ekiplerinden Jiangsu Suning ile sözleşmesi sona eren Ramires le ilgilendiği öne sürülüyor. Yahoo Esportes in okuyucularına duyurduğu haberde Sarı- Lacivertli yöneticiler, bonservisi elinde olan 32 yaşındaki Brezilyalıya transfer teklifinde bulundu.