Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi Üsküdar-Samandıra metrosunda arıza giderilemedi

Silifke’de karadut hasadı başladı

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında üretilen karadutlar, hem iç hem de dış piyasada büyük ilgi görüyor. Kilogramı 70 liradan satılan meyveler, çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

250 dönümde karadut üretimi

Silifke’de hava sıcaklığının 20 dereceye ulaşmasıyla birlikte, örtü altında yetiştirilen karadutlar olgunlaşmaya başladı. Yaklaşık 250 dönümde karadut üretimi yapan çiftçiler, sabahın erken saatlerinde seralara giderek meyveleri topluyor. Toplanan meyveler, paketlere konulduktan sonra kamyonetlere yüklendi. Kilogramı 70 liradan satılan ürünler, ilçe haline taşındı.

Çileğe alternatif karadut

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, karadutun çileğe alternatif bir ürün olduğunu söyledi. Karadutun zamanla yaygınlaştığını belirten Doygun, “Rengi ve aroması sayesinde tercih edilen meyveler arasına giren dut, iç ve dış piyasada rağbet görüyor, fiyatıyla da üreticisini mutlu ediyor.” dedi. Doygun, çiftçilere bereketli sezon diledi.

30 ton rekolte hedefi

Bahçe Mahallesi’ndeki 10 dönümlük serasında karadut hasadı yapan üretici Tanju Sıyrık ise 30 ton rekolte hedeflediklerini söyledi. Sıyrık, karadut yetiştiriciliğinin çileğe göre avantajlı olduğunu ifade ederek, “Çileğe sürekli bakım yapmak, ilaç vermek zorundayız. Dut ise hiç ilaç vermeden doğal yetişiyor. Toplanan ürünler, iç piyasanın yanı sıra Irak ve Dubai’ye gönderildiği için fiyatı bizleri mutlu ediyor.” diye konuştu. Sıyrık, karadutun sağlığa da faydalı olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA