*İMANLI olduğun halde ihlasla, sırf Allah rızası için iyilik yap. Yaptığın iyiliğin ödülünü kat kat alırsın. Ödülünü hem dünyada hem ahirette alabilirsin. Ahirette verilmesi senin için daha hayırlı ve kârlıdır.

*İyiliği ödül almak için yapma. Allah`ın rızasını kazanmak niyetiyle yap. O, Ekremü`l-ekremî ndir.

*Allahtan kork, kötülük ve zulüm yapma. Zalim, öncelikle kendine zulm etmiş olur.

*Biri sana zulm ederse, sesini çıkartma, zalimler er veya geçsille yer. Acıdığından dolayı, zalimin çok büyük bir sille yemesini istemiyorsan, fazla değil, azıcık itiraz et.

*Ulu nimet ekmeğe çok hürmet et, onu aziz bil.

*Şuurlu, aydın , mürüvvetli Müslüman ol yobaz, fanatik, militan, holigan olma.

*Yaşamak için yemeyip de, yemek için yaşayan bir kimse isen, namaz kılsan da, oruçtutsan da iyi Müslüman olamazsın.

*Yemeğinin bereketli olmasını ve az yemekle doymak istiyorsan, başlarken Besmele çek, bitirince Elhamdülillah de.

*Kanaat tükenmez bir hazinedir. Kanaatli yaşa, israf etme.

*Yemek seçme, önüne gelen her helal ve sağlıklı yemeği ye.

*Bir simit, biraz peynir, yarım domates ve yarım elma; Bunu büyük bir ziyafet bil. Sakın küçümseme, beğenmezlik etme. Nimeti ve rızkı beğenmemek nankörlüktür, günahtır, isyandır. Böyle yapan alçaktır. Sen onlardan olma.

*Yenen, yenilebilen hiçbir helal yemeği için ben bunu sevmiyorum, ben bunu yemem deme. Patates, yeşil mercimek yemeğini büyük ziyafet bil.

*Kalem kelimesi Kur`an-ı Kerim`de geçiyor. Kalem çok değerlidir. Cebinde güzel ve kaliteli mürekkepli bir dolmakalemin olsun. Cep telefonuna ne vermiştin? Kalemin ondan aşağı olmasın.

*Pahalı ve lüks saatiyle övünmek beyinsizliktir, sen bunu yapma.

*Faydalı ve doğru ilim sahibi ol. Sadece ilim yetmez, onun yanında irfan sahibi ol. O da yetmez, hikmetli bir Müslüman ol. İlim, irfan, hikmet işte bu üçü seni yükseltir ve değerlendirir.

*Ehl-i Sünnete uygun doğru ilmihal bilgisi edin. Bu bilgileri ezberle. İmanın altı şartı, İslamın beş şartı, Allahın on dört sıfatı, Peygamberlerin beş sıfatı; Bunlar gibi öğrenilmesi gereken bilgilerin cahili olma.

*Dinsiz, densiz, ahlaksız, serseri, sahtekâr, it, uğursuz, şerir, şaki, bencil kimselerle dost ve arkadaş olma. Salih, ahlaklı, faziletli, mürüvvetli, efendi kimselerle dost ve arkadaş ol.

*Açıkta, açıkça, küstahça, meydan okurcasına büyük günah işleme.

*Kendi seviyendeki kimselere imamlık yapacak kadar fıkıh ve kıraat öğren.

*Fırka-i Nâciye Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesi içinde kal bid`atlerden, sapıklıklardan uzak dur.

*İcazeti olan gerçek ve kâmil bir mürşid bulursan, nasibin varsa ondan el al, ona intisab et. Onun nasihatlerini dinlersen Mevlânı bulursun. Sakın sahte bir şeyhe intisab etme. Edersen belanı bulursun.

*Bütün önemli işlerde ehil ve güvenli kimselerle istişare et, ehil ve güvenli olmayanlarla istişare etme.

*Her gün en az yarım saat, İhyâu Ulû mi`d-Din gibi faydalı ve sağlam bir din kitabını dikkatle oku. Öğrendiğin faydalı ve kurtarıcı bilgileri hayatına uygula.

*Gururdan, kibirden, kendini beğenmekten uzak dur, mütevazı ve alçakgönüllü ol.

*Meskende, dekorasyonda, yazlıkta, yeme içmede, giyim kuşamda, konaklamada israftan (saçıp savurmaktan), lüksten, ihtişamdan kaçın. Mütevazı, orta halli, alçak gönüllü ol.

*Bir camiin önünden geçerken ezan okunmaya başladı; Zarurî ve âcil bir işin yoksa, camiye gir, o vaktin namazını cemaatle kıl. Namaz konusunda cemaatli ol, cemaatsiz olma. Farz namazların erkek Müslümanlar için cemaatle kılınması gerekir.

*Ehliyetin ve liyakatin yoksa başkanlıklara, makam ve mevkilere, memuriyetlere, hizmetlere talip olma. Sen talip olmadın, matlup (istenen) oldun, liyakatin ve ehliyetin yoksa yine kabul etme.

*Her olağanüstü hali keramet sanma. Keramet ile istidracı ayırt edebil.

*Allahtan firaset iste, firasetli olmak için gereken sebep ve vesilelere tevessül et.

*Allaha karşı ihlaslı, yaratıklara karşı adaletli ve merhametli ol. Ben ihlaslıyım deme. Böyle demek ihlası giderir.

*Okur yazar Müslüman ol. Anadili yahut kültür dili Türkçe olan bir Müslüman, mesleği ne olursa olsun mutlaka Osmanlıca bilmelidir. Sadece Latin yazısıyla okur yazar olamazsın.

*Din sömürücüsü yobazların, soytarıların, hokkabazların, şarlatanların, üçkağıtçıların, tokatçıların, karmanyolacıların, yankesicilerin tuzaklarına düşme, kaz gibi yolunma, inek gibi sağılma. Bir delikten çıkan zararlı mahlû k tarafından ikinci defa sokulma. Gözünü aç, uyanık ol.

*Sen övülmekten hoşlanmadığın halde, düşmanların senin faziletlerini kabul ve tasdik edip seni övsünler.

*Dünya hayatı sınavında sana hayırlı başarılar diliyorum.

*Ü mmet şuuruna (bilincine) sahip ol cemaat tarikat parça grup holiganlığından ve fanatizminden uzak dur.

*Şeyhi icazetli gerçek şeyh ise, tarikat hak ise tarikatli olmak iyidir. Tarikatçi olmak kötüdür.

*Zamanın İmam -ı Kebirine biatli ol. Böyle bir imam yoksa, imam ve biat şuuruna sahip ol, biatsiz kaldığına üzül.

*Â hir zaman alametlerini öğren ve hazırlıklı ol.

*Büyük kıyametten önce küçük kıyametler kopacaktır. Bunlara karşı hazırlıklı ol.

*Allahtan yardım istiyorsan, öncelikle sen kendine yardım et. Sahih bir itikada sahip olarak, sabr ederek, beş vakit namaz kılarak, oruçtutarak, dosdoğru zekat vererek, salih ameller işleyerek, Allahın rızasını kazandıracak iyi işler işleyerek, büyük günahları işlemeyerek; *Günü gelince mutlaka öleceksin. Ölüm senin kendi kıyametindir. Ona hazırlanıyor musun?

Yukarıdaki öğütlerin büyük kısmı, muteber din ve ahlak kitaplarında mevcuttur. Hayatım boyunca sohbetlerinden yararlandığım hocalardan, şeyhlerden, ziyalı Müslümanlardan da böyle nasihatler dinlemişimdir. Bu yazının fazileti bendenize ait değildir.

MANSET

FETÖden 511 bin

kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Soylu, FETÖoperasyonlarının bilançosunu açıkladı: 15 Temmuz 2016`dan bugüne kadar savcılıkların da çağırdıklarıyla toplam 511 bin kişi gözaltına alınmış. Tutuklu sayısı 30 bin 821.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar çerçevesinde 15 Temmuz 2016 dan bu yana 511 bin kişinin gözaltına alındığını, tutuklu sayısının ise 30 bin 821 olduğunu bildirdi. Soylu, FETÖ/PDY ile mücadelede gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. FETÖyü dünyaya anlattıklarını belirten Soylu, özellikle güvenlik, istihbarat, yargı, bilişim, üniversiteler, medya başta olmak üzere toplumu ve devleti etkileyecek ana koridorlarda ciddi bir şekilde etkin olmak isteyen FETÖmensuplarına yönelik 'paket paket' operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Soylu, FETÖnün terör ve istihbarı bir örgüt olduğuna işaret ederek, 'Bu örgüte terör örgütü ve istihbarı örgüt olarak bakmazsak biz eksik ayakla hareket etmiş oluruz. Şu anda biz bunu bir mantığa oturttuk ve bu mantıkla devam ettiriyoruz. Mümkün olduğunca da budamaya çalışıyoruz. İçeride ve dışarıda nasıl PKK ile mücadele ediyorsak aynen FETÖile yapmış olduğumuz mücadelenin kendi adına safhaları var. Özellikle Adalet Bakanlığımızla, Dışişleri Bakanlığımızla, Maarif Vakfımızla el ele kol kola ciddi bir mücadele ortaya koymaya çalışıyoruz, içeride ve dışarıda...' diye konuştu.

İhraçların sayısı: 38 bin 578

FETÖile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığından ihraçedilenler hakkında bilgi veren Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı: 'Bakanlığımızdan şu ana kadar 38 bin 578 personel ihraçedildi ve 5 bin 679 kişi de görevden uzaklaştırıldı. İhraçedilenlerin bir kısmı içeride. Bunların 31 bini emniyet, 4 bin 159 u jandarma, 348 i sahil güvenlik personeli ve ayrıca mülki idareden olanlar da söz konusu. Bütün bu personel açığına rağmen ciddi bir şekilde çalışma ortaya konuldu. Bütün arkadaşlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize, mülki idare amirlerimize, herkese bu konuda çok teşekkür ediyorum. FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar toplam 511 bin kişi gözaltına alınmış. Tutuklu sayısı 30 bin 821.' Soylu, 'FETÖnün askeri mahrem yapılanması tamamen çökertildi diyebilir miyiz?' sorusuna 'Diyemeyiz, çalışıyoruz, elimizde dosyalar var. Çalışıyoruz, iyi de çalışıyoruz, hiçmerak etmeyin.' yanıtını verdi.

KUTU

Bir ana kütüphanemiz var, blok blok

FETÖmensuplarına yönelik devam eden operasyonlardan dolayı vatandaşlarda örgütün bitmeyeceği algısının oluştuğuna dikkati çeken Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yeni deliller, yeni dijitaller, yeni mahremler... Yani bir mahrem yakalıyorsunuz bir büyük külliyat ortaya koyuyor, o külliyatın üzerinden tekrar gidiyorsunuz. Bir ana kütüphanemiz var, blok blok. İşte büfe/ankesör, ByLock, mahrem yapılanmalar sırasıyla yöntemleri ve alanlarına göre... Ama bu kütüphanelerin dışında bir de elde ettiğimiz var. Mesela özellikle siber, 1 milyon 800 binin (dijital materyal) 1 milyon 407 binini çözdü. Bu Avrupa nın bütün ülkelerinde bir yıl, iki yıl, üçyılda elde edilemeyecek rakamlar.' Bakan Soylu, birçok ülkenin Türkiye den siber suçlarla mücadele alanında yardım istediğini vurguladı ve son olarak İran ın böyle bir talepte bulunduğunu sözlerine ekledi.

RESİMALTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gece Kastamonulular Dayanışma Derneği tarafından Topkapı Sosyal Tesisleri nde düzenlenen 'Kastamonulular Buluşuyor' programına katıldı.

İKİNCİ HABER

Diziler aile yapımızı çatırdatıyor

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Çok güçlü bir aile kurumumuz var ama yavaş yavaş televizyon dizileri, sosyal medya ve hayat şartlarıyla giderek aileler çatırdamaya başladı. dedi. Yılmaz, Kadıköy Söğütlüçeşme Camisi nde gençlerle sabah namazında buluştu. Burada yaptığı konuşmada, Allah ın kullarından istediği en önemli şeylerden birinin aileyi korumak olduğuna vurgulayan Yılmaz, Aileyi korumak, nesilleri korumak demektir. Bu yüzden makasıdü ş-şeria yani şeriatın korumayı esas aldığı beş temel değer vardır. Bunlar canın, dinin, neslin, aklın ve malın korunmasıdır. Bunların en iyi korunduğu yer aile ortamıdır. Bu yüzden aileye sahip çıkmamız lazım dedi. Yılmaz, yeni açıklanan TÜ İK verilerinin ürkütücü olduğunu kaydederek, şunları ifade etti: Boşanma oranlarının yüzde 34 lere çıktığı bir ülke haline geldik. Çok güçlü bir aile kurumumuz var ama yavaş yavaş televizyon dizileri, sosyal medya ve hayat şartlarıyla giderek aileler çatırdamaya başladı. Evlenme yaşı erkeklerde 29-30, kadınlarda 26-27 lere yükseliyor. Geçevleniyoruz, evlendikten sonra da boşanma oranları artıyor. Son yıllarda boşanan erkeklerden ömür boyu alınan nafakanın da hem boşanan erkekler, hem evlenecek gençler arasında negatif bir tesir meydana getirdiği sosyal araştırmalarda görülüyor. Gençler evlenip boşanırsam ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalacağım diye düşünüyor. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde getirmişiz. Boşanan kadınlar nafakası kesilecek diye bir daha evlenmiyor. O evlenmeyince kocasının evlenmesine de mani oluyor. Çünkü evlenirse hem boşandığı karısının nafakası, hem ailesinin geçimi var. Bu da çevresindekilere kötü örnek oluyor. Gençlerin birbirlerine ulaşmasının çok kolay olduğu bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde insanların yuva kurarak, aile olarak bedel ödemeye niyeti olmuyor. Bu da tabii nüfussuzlaşmaya neden oluyor.

RESİMALTI

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yılmaz, namaz sonrası çocuklarla yakından ilgilendi.

Ü CÜ NCÜ HABER

Türkiye nin ilk siyahi başkanı` olmak için yarışıyor

Kökeni Sudan ın Dinka kabilesine dayanan siyahi iş adamı Mesut Mercan, Demokrat Parti nin Selçuk Belediye Başkan adayı oldu. AA İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, projelerini anlatan Mesut Mercan (47), atalarının Sudan ın Dinka kabilesine mensup olduğunu, 400 yıl önce Anadolu topraklarına geldiklerini, Afrikalı Türklerin son temsilcileri olarak İzmir de şimdi geniş bir aileye sahip olduklarını belirtti. Babasının işi için gittikleri Trablusgarp ta dünyaya geldiğini, gençlik yıllarını mankenlik yaparak ve amatör ligde futbol oynayarak geçirdiğini, sonra da ticaret ile uğraştığını anlatan Mercan, 4 asırdır vatan bildikleri topraklara şimdi ataları gibi hizmet etmek istediğini söyledi. Mercan, ailesinin bir dönem yaşadığı, hala akrabalarının bulunduğu Selçuk ilçesinde belediye başkan adayı gösterildiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Afrika ile sosyo kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmeyi hedeflediğini vurgulayan Mercan, 'Afrika da 56 ülke, 2 milyara yakın nüfus var, verimli topraklar var. Bunların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Selçuk benim ata toprağım. Bu olanakları Selçuk için en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum' dedi. Mercan, seçimlerde siyahi ten renginin bir avantaj olduğunu belirterek, 'Ben seçilirsem dünyanın gözü İzmir e, Selçuk a çevrilecek. Türkiye tarihinde ilk siyahi kökenli Türk milliyetçisi bir belediye başkan adayı, bir de belediye başkanı olduğumu düşünün.'