Sivaslı Osman Yılmaz Akyol tam 43 yıl öncesine dayanan pul koleksiyonu yapma tutkusu dedesinin evrak çantasında eski olimpiyat pullarını bulmasıyla başladı. O günden sonra hiç ara vermeden hobisini sürdüren Akyol binlerce pulluk bir kolleksiyonun sahibi oldu.

Dedesinden mirak kaldı

Osman Yılmaz Akyol'un pul koleksiyonculuğu, ailesine ait bir mirası sürdürme isteğiyle başladı. Dedesi, pul koleksiyonuna duyduğu ilgiyi Akyol'a aktardı. Dedesinin defterlerinde saklanan eski olimpiyat pulları, Akyol'un dikkatini çekti. O günün hatırası olan bu pullar, koleksiyonculuk serüvenini başlattı.

Osmanlı pullarından yeni nesile

Yıllar içinde koleksiyonuna eklediği pullar, Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanıyor. Akyol'un koleksiyonunda Osmanlıca yazılı ve üzerinde tura işareti bulunan tarihi pullar da bulunuyor. Eski Türk Hava Kurumu pulları da bu özel koleksiyonun parçalarından biri.

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Pullar yaşanmışlıkların hafızası

Osman Yılmaz Akyol, 43 yılın ardından yaklaşık 2 bin pul biriktirdi. Pul koleksiyonunun artık defterlere sığmadığı bir noktada, emekli olduktan sonra dükkânının duvarlarını bu özel koleksiyonla süslemeye başladı. Koleksiyonunu vatandaşlarla paylaşarak, yeni kişilerin de bu eserlere ilgi göstermesini sağlıyor.

Geçmişten kalan miras

Osman Yılmaz Akyol, dedesinin kitapları arasında çıkan pullarla pul biriktirmeye başladı. Dedesinden kalan pul koleksiyonu sayesinde bu hobisini devam ettiren Akyol, bu özel koleksiyonu ömrünün sonuna kadar saklamayı planlıyor.

Pullar, sadece küçük kağıt parçaları olmaktan öte, yaşanmışlıkların ve tarihin bir yansımasıdır. Akyol'un koleksiyonu, ailesinden gelen mirası ve geçmişin hatıralarını geleceğe taşıyan bir hazine niteliği taşıyor.

Kaynak: (İHA)