Sivas aç kalan ayılar köy meydanına inerek meyve ağacına tırmandı. Ayıların beslenmesi güvenlik kameralarında kayıt altına alındı.

İmranlı ilçesine bağlı Kılıçköy'ün muhtarı, güvenlik kameralarını incelemeye başladığında karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü. Görüntülerde, köy meydanında dolaşan 4 ayının görüntüleri yer aldı.

Ayılar, doğada yiyecek bulmakta zorlanmış olacak ki köy meydanında dolaştıktan sonra bir elma ağacını fark ettiler. Bir ayı, meyve ağacına tırmanarak meyveleri yemeye başladı, diğer ayılar da yere düşen meyvelerden pay aldılar. Şans eseri, o saatte köy meydanında kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önledi. Ayılar karınlarını doyurduktan sonra bir süre sonra gözden kayboldular.

Otomobil giren fare 8 bin TL'lik hasara yol açtı Otomobil giren fare 8 bin TL'lik hasara yol açtı

Köy muhtarı Kılıç, kameraları inceleyerek bu olayı fark ettiğini belirterek, "Köyümüzde bulunan kameraları inceledikten sonra köyün ortasında 4 tane ayı fark ettim. Doğada yiyecek bulamayan ayılar, köyde bulunan elma ağaçlarına tırmanıp meyvelerini yedikten sonra gözden kayboldular." şeklinde açıklamada bulundu. Ayıların bu olayı yaşamasının ardında doğada yiyecek bulma zorluğu olabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: (İHA)