Günebakan köyünde ilk heyelan 18 Mart’ta, ikinci heyelan ise 22 Mart’ta meydana geldi. Heyelanlar sonucunda köyün batısı ile doğusu arasındaki yol 3 metre güneye doğru kaydı. Bu sırada yolun kenarında bulunan 39 ev ve köyün camisi de hasar gördü. Bu evlerden 4’ü ile cami, cumartesi günü yıkıldı. Diğer evlerin de boşaltılması istendi.

Tokatta Heyelanlarin Yasandigi Koy Ikiye Ayirdi 1475 Dhaphoto6

ELEKTRİK VE SU KESİNTİSİ YAŞANDI

Heyelanlar nedeniyle köyün batısında kalan yaklaşık 80 hanenin elektrik ve su şebekeleri de zarar gördü. Elektrik için geçici olarak jeneratör kuruldu. Su için ise tankerlerle su taşınmaya başlandı. Köyün muhtarı Şevket Cebecioğulları, yeni elektrik ve su hattının kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Tokatta Heyelanlarin Yasandigi Koy Ikiye Ayirdi 1475 Dhaphoto3

ÇEVRE YOLU YAPILACAK

Köyün batısına ulaşımın tamamen kesildiğini belirten Cebecioğulları, “Yol için çevre yolu diyebileceğimiz, arazi yolumuz vardı. Oranın, özel idare, sabah çalışmasını yaptı. Tokat’tan yetkililer gelerek o yolun kısaltılması için gerekli çalışmalar yapılacak. Devletin bütün kurumlarıyla vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda herkes elinden geleni yapıyor” dedi. Köylüler ise karşıya ulaşımın olmadığını ve mağdur olduklarını ifade etti.

Tokatta Heyelanlarin Yasandigi Koy Ikiye Ayirdi 1475 Dhaphoto4

Tokat'ta mandalinaların arasında bukalemun bulundu Tokat'ta mandalinaların arasında bukalemun bulundu

Tokatta Heyelanlarin Yasandigi Koy Ikiye Ayirdi 1475 Dhaphoto7

Kaynak: DHA