Tokat'ın Karşıyaka Mahalesi'nde duyanları şaşırtan ilginç bir olay yaşandı. Manava alış-verişe giden Özkan Helvacıoğlu isim vatandaş, mandalina alırken önce yaprak sandığı sonrasında bukalemun olduğunu anladığı sevimli bir sürprizle karşılaştı.

buka el

Şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra sevimli hayvanı evine götüren Helvacı aldığı bir akvaryumda onu beslemeye başladı.

buka yaka

Yaprakların arasında kıvrılmış duruyordu

Özkan Helvacıoğlu, mandalina almak için manava gittiğinde poşetine doldurduğu mandalinanın arasında yeşil bir nesne fark etti.

buka mandalina-1

İlk başta bunun bir yaprak olduğunu düşünen Helvacıoğlu, yakından incelediğinde canlı bir bukalemun olduğunu fark etti. Helvacıoğlu; "Tezgahta mandalinalar arasında duruyordu. Mandalinalar arasında yumulmuş duruyordu" şeklinde konuştu.

bula avuç

Evine götürüp beslemeye başladı

Üşüdüğünü ve kıvrıldığını fark eden Özkan Helvacıoğlu, bukalemunu eve götürmeye karar verdi. Bu olayın üzerinden 3 gün geçtiğini belirten Helvacıoğlu, ilk gün bazı sıkıntılar yaşadıklarını ancak daha sonra veteriner hekimlerden ve bu konuda uzman kişilerden aldıkları destekle sorunları aştıklarını ifade etti.

Yağışlar sonrası İstanbul barajlarında son durum Yağışlar sonrası İstanbul barajlarında son durum

Bukalemunun bakımı için gerekli yem onaylarını aldıklarını ve uygun bir ortam sağlamak için veteriner hekimlerden bilgi edindiklerini söyleyen Helvacıoğlu, şu anda bukalemunun herhangi bir sıkıntısı olmadığını ancak ilerleyen zamanlarda neler olacağını kestiremediklerini dile getirdi.

Dikkat bukalemun çıkabilir!

Öte yandan tezgahından bukalemun çıkan manav, mandalinaların bulunduğu kasaların üzerine, 'Dikkat bukalemun çıkabilir' yazısı koydu.

Sosyal medyada ilgi odağı oldu

bukalemon twit 1

bukalemon twit 2

Kaynak: İHA