Trabzon'da Çift Başlı Yılan Görüntülendi: Sebebi Genetik Bozukluk

Trabzon'un yüksek kesimlerinde yaşayan bir çiftçinin evinin önünde çift başlı bir yılanın görüntülerini kaydetmesi, son derece nadir rastlanan bir olayı gündeme taşıdı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ufuk Bülbül, bu tür yılanların genetik bozukluk nedeniyle doğduğunu açıkladı ve bu hayvanların özel bakıma muhtaç olduğunu söyledi.

İşte bu olağandışı olayın detayları:

Ender görülen bir olay

Çift başlı yılan türlerine ilişkin çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ufuk Bülbül, genetik bozukluk, kimyasal veya çevresel etkiler nedeniyle bu tür canlıların ikinci başa sahip olabileceğini açıkladı. Ancak bu tür durumların doğada son derece nadir rastlandığını ve Türkiye ve bölgelerinde pek karşılaşılmadığını ifade etti.

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Özel bakım gerektiriyor

Çift başlı canlıların beslenme sorunu yaşadığına dikkat çeken Prof. Dr. Bülbül, iki başın farklı yönlere dönme isteği nedeniyle bu hayvanların beslenmesinin zorlaştığını belirtti. Her iki başın aynı avı yakalamaya çalıştığını söyledi ve bu yüzden bu tür canlıların özel bakım gerektirdiğini vurguladı.

Doğada zor yaşarlar

İki başlı canlıların doğada yaşamalarının zor olduğunu ve insandan uzak durmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Bülbül, bu tür yılanların doğal yaşam alanlarına müdahale edilmemesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca, insana yaklaşılmamalı ve yakalanmamalıdır. Bu tür yılanlar zehirsiz olsalar da, savunma mekanizmaları olarak ısırabileceklerini ve insana zarar verebileceklerini ifade etti.

Kaynak: (DHA)