Türkiye’nin ilk astronotunun F-16’sı Silifke’de sergilenecek

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın ilk kullandığı F-16 uçağı, Mersin’in Silifke ilçesinde halka açık alanda sergilenmek üzere getirilecek. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Gezeravcı’nın ailesini ziyaret ederek, bu müjdeyi verdi.

Gezeravcı ailesine Türk bayrağı hediyesi

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve MHP İlçe Başkanı Kıvanç Derya, Alper Gezeravcı’nın Silifke’de yaşayan annesi Sıddıka ve babası Ali Baba Gezeravcı’yı evlerinde ziyaret etti. Başkan Altunok, aileye bir de Türk bayrağı hediye etti. Gezeravcı’nın başarısından dolayı büyük bir sevinç duyduğunu ifade eden Altunok, “Alper Gezeravcı, Türkiye’nin gururu oldu. Biz de onun ilk kullandığı F-16 uçağını Silifke’ye getirerek, halkımızın görmesini sağlayacağız. Milli Savunma Bakanlığı’na bu konuda bir girişimde bulunduk. İnşallah yakında uçağımızı ilçemize getireceğiz” dedi.

Hatay semalarında gizemli çizemler görüntülendi-İzle Hatay semalarında gizemli çizemler görüntülendi-İzle

“Evlatlarımızın vatanına milletine hizmet etmesi bizim en büyük mutluluğumuz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Baba Gezeravcı ise oğlu Alper’le gurur duyduklarını belirterek, “Evlatlarımızın vatanına milletine ve ülkesine verdiği bu büyük hizmetten memnun olduklarını söyledi. Bizim için en büyük mutluluk, evlatlarımızın bilim ve teknoloji alanında başarı göstermesi ve Türkiye’yi temsil etmesidir. Başkanımıza da bu ziyaretinden ve uçak getirme girişiminden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA