Müzik eleştirmenlerine göre, "The Tortured Poets Department" adını taşıyan bu albüm, Swift'in şimdiye dek yayınladığı en kişisel çalışması olarak dikkat çekiyor ve listelerde hızlı bir çıkış yapmayı başardı.

Albümdeki şarkılardan biri olan "thanK you aIMee", Kim Kardashian'a gönderme olduğu yorumlarıyla dikkat çekti. Albümün Türkçe adı "İşkence Gören Ozanlar Şubesi" olarak çevrildi ve içerisinde Swift'in ayrılık temalı şarkılarının yanı sıra eski ilişkilerine göndermeler de bulunuyor.

Swift, albümünü sosyal medyada duyururken, hayranlarına sürpriz bir çift albümle müjde verdi. Albümün yayınlanmasının ardından Spotify'da bir günde en çok dinlenen albüm rekorunu kırarak, aynı zamanda bir günde en çok dinlenen sanatçı unvanını da elde etti.

Albümdeki şarkılar, Swift'in eski partnerlerine yönelik duygularını ve öfkesini dile getiriyor. Swift, albümünün "zamanın geçici ve kaderci bir anındaki olayları, fikirleri ve duyguları hem heyecan verici hem de hüzünlü bir anı olarak yansıtan, yeni eserlerden oluşan bir antoloji" olduğunu belirtiyor. Ayrıca, geçmişteki dönemin artık sona erdiğini ve intikam almanın ya da hesap sorma gereğinin olmadığını ifade ediyor.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

Albümdeki bazı şarkılar, Swift'in eski partneri İngiliz aktör Joe Alwyn ile ilişkisi ve İngiltere'deki yaşantısı hakkında ipuçları taşıyor. Ayrıca, geçmişte Matty Healy ile yaşadığı ancak doğrulanmayan bir ilişkiye dair şarkıların da albümde yer aldığı belirtiliyor. Swift'in 11. stüdyo albümü, gelecek projeleri arasında yer alıyor ve bu haber Şubat ayında Grammy Ödülleri'nde canlı yayında duyurulmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ