Dünyanın en büyük basketbol organizasyonu NBA`de 2019-2020 sezonu 23 Ekim Çarşamba TSİ ile 03.00`de Toronto Raptors-New Orleans Pelicans ve 05.30`da Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers maçlarıyla başlayacak. Bir başka deyişle basketbolseverlerin ABD`yle olan 7 saat fark nedeniyle sabaha karşı uyanıp, maçizleyeceği iş ya da okulda uykulu gözlerle gün geçireceği günler geldi.

Önceki yılların aksine çok sayıda şampiyon adayının olduğu bir sezon bizi bekliyor. Oturmuş kadrosuna Paul George ve Kawhi Leonard`ı katan Clippers, diğer rakiplerine oranla küçük bir adım önde. Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers, Houston Rockets ve Philadelphia Sixers şampiyonluk için adı geçen diğer takımlar.

Batı Konferans`ı son yıllardaki en büyük mücadeleye sahne olacak. Los Angeles Clippers, Lakers, Rockets, Jazz, Nuggetsve Portland playoff için iddialı takımlar. Spurs, Golden State, Mavericks ve Kings son iki playoff bileti için mücadele verecek. Pelicans ve Timberwolves playoff şansı olmayan ancak 30 galibiyet civarı alabilecek takımlar. Phoenix ve Grizzlies geleceğe yönelik planları olan ve Batı`nın son iki sırasında olmasını beklediğim takımlar. Oklahoma ise mevcut kadrosuyla 30 civarı galibiyet alabilecek ancak Chris Paul, Danilo Gallinari ve Steven Adams`ı takaslayarak tamamen geleceğe yönelik adım atmasını beklediğim bir takım. Oklahoma için mantıklı olan bu takaslarla draft hakları ve gençoyuncular alıp, Phoenix ve Grizzlies gibi ligi en son sıralarda tamamlamak, böylece önümüzdeki sezonun draftından üst sıralarda seçim hakkı kovalamak olacaktır.

Doğu Konferans`ında ise Batı`da olduğu gibi çok güçlü takımlar yok. Milwaukee Bucks ve Philadelphia Sixers rakiplerine oranla birkaçadım önde. Boston Celtics, Indiana Pacers, Miami Heat, Brooklyn Nets ve Toronto Raptors playoff şansı yüksek diğer takımlar. Son playoff bileti için Detroit Pistons, Orlando Magic ce Chicago Bulls yarışacak. Bulls`ın şansı diğerlerine oralar biraz daha az. Atlanta Hawks, New York Knicks, Charlotte Hornets, Washington Wizards ve Cleveland Cavaliers zayıf kadrolarla Doğu`nun son sıra adayları.

Gelelim NBA`deki üçtemsilcimizi nasıl bir sezonun beklediğine. Ersan Ilyasova ve Cedi Osman`ın 15-20 dakika arası süre almasını bekliyorum. Ersan kenardan gelerek tecrübesiyle takımına katkı yapmaya devam edecektir. Ersan için bu sezon Bucks`la bir NBA Finali yaşayacağı sezon olabilir. Kontratının son sezonuna giren Cedi Osman`ı zorlu bir sezon bekliyor. Cedi bu sezon topla oynamayı seven iki gard Collin Sexton ve Darius Garland ile oynayacak. Yeterince top alamadığı dakikalar olacaktır, bu anlarda oyunun diğer alanlarına katkı yapmalı ve konsantrasyonunu kaybetmemeli. Ayrıca geçen sezon başladığı sadece şuta dayalı olmayan, pota altına yüklenerek sayı bulma tercihini sürdürmeli. Furkan Korkmaz temsilcilerimiz arasında durumu en kritik oyuncu. Rolü net değil. Ü çsayı çizgisinin gerisinde başarılı olmak zorunda ki süre alabilsin. Aksi takdirde Furkan için NBA yarım kalan bir macera olarak kalabilir.