Atakum Milli Eğitim Vakfı İlkokulu’nda 3 Kasım Cuma günü yaşanan olayda, sınıf öğretmeni Lale Günday, okul çıkışında bir veli tarafından saldırıya maruz kaldı. Günday, velinin çocuğunun sınıfını değiştirmek istediğini, ancak bunu kabul etmediği için kendisini tehdit ettiğini anlattı. Günday, “Okul dağılmıştı. Veliler ise dışarıda bekliyorlardı. Bir veli ile beraber aşağıya indiğimde öğrenci velisi aniden üzerime atladı. Şiddet uygulamak istedi. Güvenlik görevlisi onu engelledi. Bu sefer sözlü bir şekilde tehdide geçti. ‘Siz benim çocuğumun peşinde ne dolaşıyorsunuz, sizi gebertirim, bayıltana kadar döverim, öldürürüm’ şeklinde tehditlerle devam etti. Bir arkadaş beni okulun içerisinde çekti ve onun tehditleri devam etti. Güvenlik görevlisi olmasaydı şuan belki de hayatımı kaybetmiş olabilirim” dedi.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

POLİSE ŞİKAYETÇİ OLDU

Öğretmen Günday, olay sonrası polise giderek veliden şikayetçi olduğunu söyledi. Günday, “Kendisinden şikayetçiyim. Anne ve babanın sözel şiddetleri olmuştu fakat babanın şiddeti bu sefer fizikseldi. Hemen üzerime atıldı. Güvenlik görevlisi de onun üzerine atılarak onu iteledi. Elini, kolunu kaldırarak sıçradı. Şiddet uygulamayınca bu sefer çok değişik bir şekle büründü. Polis çağrıldı, karakola gittim ve ifade verdim” diye konuştu.

SENDİKA TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan olaya sendika üyeleri de tepki gösterdi. Hürriyetçi Eğitim-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin, okul önünde yaptığı basın açıklamasında, “Veli, okul bahçesinde öğretmenimize fiziki ve sözlü saldırı girişiminde bulunmuş, güvenlik görevlisi tarafından tutularak bu girişimi engellenmiş ve diğer veliler tarafından okul bahçesinden dışarı çıkarılmış burada da küfürlerine ve tehditlerine devam etmiştir. Olay okul kameraları tarafından kayıt altına alınmıştır. Şahısla ilgili olarak güvelik güçlerine ifade verilmiş ve sendika avukatımız tarafından cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Öğretmenimize yapılan bu şiddet girişimini kınıyor, bu şahıs ile ilgili yargılanma sürecinin bir an önce başlamasını diliyoruz” dedi.

Kaynak: (İHA)