Şirketin 770 çalışanından 743'ü, Altman'ın geri dönmesi gerektiğini belirten bir mektuba imza attı. Aksi takdirde istifa etme tehdidinde bulundular. Ayrıca, Altman'ı görevden alan yönetim kurulu üyelerinin istifasını talep ettiler.

Şirket İçi Tartışmalar ve Eleştiriler

Reuters haber ajansına göre, çalışanlar, yönetim kurulunu şirketin ilerleyişini olumsuz etkilemekle suçlarken, Microsoft'un iş garantisi sunduğunu ifade ettiler. Bu süreçte yaşananlar, şirketin geleceğini derinden etkileyebilecek nitelikte.

F-16 ÖZGÜR Platformu Milli AESA radarı ile ilk uçuşunu yaptı F-16 ÖZGÜR Platformu Milli AESA radarı ile ilk uçuşunu yaptı

IMG_0900

Yeni Dönem: Geçici CEO ve İddiaların Yalanlanması

Twitch'in eski CEO'su Emmett Shear, şirketin geçici CEO'su olarak atandı. Ancak Altman'ın görevden alınmasının yapay zeka modellerinin güvenliğiyle ilgili anlaşmazlıklardan kaynaklandığı iddialarını yalanladı. Shear, soruşturma başlatılacağını belirtti.

Şirketin Durumu ve Microsoft'un Rolü

OpenAI'nın Altman'ı yönetimle iletişim eksikliği nedeniyle görevden aldığı ifade ediliyor. Şirketin en büyük destekçisi konumundaki Microsoft ise milyarlarca dolarlık yatırımıyla dikkat çekiyor. Şirket, yapay zeka temelli teknolojilerini müşterilerine sunmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ